Lifestyle

trikovi

Kako znati je li sodi bikarboni istekao rok trajanja?

Kako znati je li sodi bikarboni istekao rok trajanja?
Pixabay

Soda bikarbona prirodni je sastojak koji ima višestruke koristi. Upotrebljavati se može u čiščenju doma, kuhanju, kao i za osobnu njegu. Također, soda bikarbona je dobar lijek za opekline i ubode. Ipak, kad joj istekne rok trajanja, soda gubi svoje pozitivne učinke.

Ako želite provjeriti je li vašoj sodi bikarboni istekao rok trajanja, slijedite ove upute koje prenosi portal Centar zdravlja.

Stavite žličiću sode bikarbone u vruću vodu i dodajte ocat. Ova bi smjesa, ukoliko vašoj sodi bikarboni nije istekao rok trajanja, trebala ukloniti neugodne mirise iz vašeg frižidera. Ako je rok trajanja istekao, vaš frižider će i dalje imati neželjeni miris.

Nadalje, s obzirom na to da soba bikarbona kojoj je istekao rok trajanja ne može škoditi vašem zdravlju, u redu je dodati je u kolače. Ako kolači ne ispadnu idealno kako ste zamislili, znat ćete da je sodi bikarboni istekao rok.

No, najbolji način za brzo saznati je li soda bikarbona pokvarena je da pomiješate pola šalice vruće vode i četvrtinu žličice bijelog ili jabučnog octa. Tada dodajte četvrtinu žličice sode bikarbone. Ako se odmah stvore mjehurići, soda bikarbona još uvijek je dobra za upotrebu.


Reci što misliš!