Lifestyle

#fitness

Četiri najraširenija mita o mršavljenju

Četiri najraširenija mita o mršavljenju

Gubitak kilograma nije jedan od jednostavnih zadataka koje ljudi stavljaju pred sebe. Potrebni su trud i naporan rad, predanost i disciplina, da bi postigli ovaj cilj. Uz to, puno strpljenja i vjere u sebe. Načini mršavljenja su brojni i čini nam se kao da je savjeta sve više i više svakim danom. Prirodno je da su zato nastali i neki mitovi, koji su se raširili brzinom munje.

Pijenje biljnog čaja

Ne postoji nijedna hrana čija konzumacija sama po sebi dovodi do mršavljenja. Određene namirnice, kad se konzumiraju umjereno i kombiniraju s tjelesnom aktivnošću, mogu pridonijeti zdravlju organizma i usmjeriti ga prema postizanju željene tjelesne težine. Tako postignuti rezultati su održivi. Sve je u stjecanju zdravih navika, s kojima ne bi trebalo prestati kad jednom rezultati budu zadovoljavajući. Biljni čaj može podržati vaše cjelokupno zdravlje, ali samo njegovo pijenje ne može vam pomoći da izgubite težinu.

Izbjegavanje ugljikohidrata

Gubitak težine zahtijeva uravnoteženu prehranu koja također sadrži ugljikohidrate. Potpuno izbacivanje ugljikohidrata iz hrane može učiniti da se osjećate umorno, a loše djeluje i na mentalno zdravlje. Pravilan i zdrav odnos prema hrani ključ je zdrave prehrane i zdravog organizma. Ugljikohidrati bi trebali činiti 40 posto vašeg obroka.

Konzumiranje isključivo voća

Voće je izuzetno zdravo, ali ako jedete samo njega, uskratit ćete svome tijelu brojne hranjive tvari. Voće ne sadrži bjelančevine i masti koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma.

Previše kardio treninga

Pretjerivanje s kardio vježbama može prouzrokovati stres cjelokupnom organizmu i dovesti tijelo u stanje poznato kao "borba ili bijeg", što usporava metabolizam, piše Entertainment Times.