Lifestyle

#oprez

Pet kućnih biljki koje mogu biti otrovne za vaše ljubimce

Pet kućnih biljki koje mogu biti otrovne za vaše ljubimce
Pixabay

Kućne biljke postale su iznimno popularne u posljednjih godinu dana. Iako zelenilo u domu može poboljšati mentalno blagostanje, neke biljke su štetne za kućne ljubimce.

Broj pretraga pojma "otrovne biljke za mačke" u posljednjih tjedana je na Googleu porastao za 50 posto pa je London Furniture Disposal napravio popis sobnih biljaka koje su otrovne za kućne ljubimce.

Zlatni puzavac - 355.000 pretraživanja mjesečno

Zlatni puzavac ili Devils Ivy je izuzetno popularna sobna biljka. Jednostavno se njeguje, a atraktivno izgleda. Sigurno ju je dodirnuti, ali za kućne ljubimce je otrovna ako se konzumira. 

Spatifilum - 326.000 pretraživanja mjesečno

Spatifilum ima detoksikacijski učinak na dom i smatra se jednom od najpopularnijih cvjetnih biljaka za unutarnji prostor. Međutim, otrovna je ako se konzumira. 

Kaladij - 181.000 pretraživanja mjesečno

Poznat po svojim bojama, kaladij je izvrstan za podizanje bilo kojeg unutarnjeg prostora. Njegovo lišće je baršunasto na dodir, ali djeca i kućni ljubimci moraju biti oprezni jer može uzrokovati otekline, bol u očima, proljev i povraćanje, ako se pojede.

Kala - 166.000 pretraživanja mjesečno

Iako se ova biljka obično drži na otvorenom, sve je češće i dio unutarnjih prostora. Međutim, ako završi u ustima, štetna je za ljude i kućne ljubimce jer sadrži kristale kalcijevog oksalata koji mogu prouzročiti bol i oticanje pri gutanju.

Cikas palma - 63.000 pretraživanja mjesečno

Ove sobne palme su izuzetno popularan odabir pri uređenju doma, ali nemojte da vas njihov zabavan i nevin izgled zavara. Ako se proguta dio cikas palme, mogu se pojaviti povraćanje, proljev, a ponekad i zatajenje jetre.