Lifestyle

#uskrs

Pet zabavnih uskrsnih aktivnosti koje možete možete raditi s djecom

Pet zabavnih uskrsnih aktivnosti koje možete možete raditi s djecom
Ilustracija

Bliži se Uskrs, jedan od blagdana kojem se djeca jako vesele. Brojni roditelji opskrbili su se potrepštinama uz koje će sa svojom djecom izraditi šarene ukrase, ali postoji još nekoliko aktivnosti kojima možete uveseliti najmlađe.

Uskršnja olimpijada

Opskrbite se jajima i žlicama i organizirajte malu uskršnju olimpijadu u svom domu ili dvorištu. Svatko od ukućana neka uzme žlicu, stavi je u usta i prenosi jaje (pravo ili čokoladno) u njoj do cilja. Možete dodati i prepreke i tako igru učiniti izazovnijom.

Uskršnja priča

Prije spavanja ispričajte vlastitu uskršnju priču. Potaknite djecu da osmisle radnju, a onda je stavite na papir te pomozite djeci da ukrase vašu obiteljsku knjigu. Možete je čitati ili po njoj napraviti predstavu koja će se prikazivati u vašem dnevnom boravku s mamom, tatom i djecom u glavnim ulogama.

Sadnja cvijeća

Sve je toplije i pravo je vrijeme za sadnju. Ako nemate vlastiti vrt, posadite začinsko bilje koje će rasti na balkonu ili prozoru. Potaknite djecu da vam pomognu u brizi oko biljaka i da ih, ako su jestive, konzumiraju.

Uskršnje ukrašavanje

Nema Uskrsa bez šarenih ukrasa. Umjesto da ih kupujete, zabavite djecu i izradite ih sami. Pripremite se na malo nereda.

Piknik

Ako vam je vremenska prognoza naklonjena, napravite ukusne sendviče i sokove, spakirajte deku i organizirajte piknik na otvorenom. Ponesite loptu i društvene igre te provedite dan u prirodi nakon kojeg ćete bez problema zaspati.


Reci što misliš!