Lifestyle

#roditeljstvo

Pet stvari s kojima se može poistovjetiti svaki roditelj troje ili više djece

Pet stvari s kojima se može poistovjetiti svaki roditelj troje ili više djece
pixabay

Ponekad se parovima nije lako odlučiti na još jedno dijete. Kada postanu svjesni izazova i obaveza koje dolaze s tim malim bićem, preispituju vlastite kompetencije te želje. No, jeste li se ikada zapitali koja je razlika između roditelja dvoje i roditelja troje djece?

Evo po čemu ćete najlakše prepoznati roditelje troje djece.

1. Voze monovolumene ili karavane

Često je fizički gotovo nemoguće nagurati tri autosjedalice u manji automobil pa se većina peteročlanih obitelji odlučuje za prostranije modele. Dodajte tome i količinu stvari koju morate nositi na svako putovanje ili izlet i postat će vam jasno zašto ovi roditelji više ni ne pomišljaju na sportske automobile.

2. Često odgovaraju na ista pitanja

Jedno od najčešćih pitanja koja ljudi postavljaju roditeljima dvoje djece je: "Kako to sve uspijevate?" Osim toga, komentari poput "zaista imaš pune ruke posla" su njihova svakodnevica.

3. Logistika im je jača strana

Oni su majstori organizacije koji ništa ne prepuštaju slučaju. Odvoze djecu u vrtić, školu i na dodatne aktivnosti, a uz to napamet znaju svaki termin kod liječnika ili rođendane prijatelja svoje djece.

4. U njihovoj kući je uvijek bučno (i veselo)

Jednom kada dobijete i treće dijete, vaša sposobnost toleriranja buke (a često i nereda) raste na zapanjujuću razinu. Dodajte tome i činjenicu da u vašoj kući igra nikada ne prestaje i shvatit ćete da vaš život često izgleda poput (vrlo glasne) zabave koja nikada ne prestaje.

5. Dobivaju i daju tri puta više ljubavi nego prije djece

Možda ćete nakon rođenja prvog djeteta pomisliti da više nikada nikoga nećete moći toliko voljeti, ali dolazak svakog novog djeteta će vas demantirati.