Lifestyle

#ljepota

Najčešće greške koje žene rade prilikom brige o svome tijelu

Najčešće greške koje žene rade prilikom brige o svome tijelu
Thinkstock

Istraživajne provedeno među dvije tisuće žena otkrilo je koje su najčešće greške koje čine kad se briju.

Petina (17 posto) provodi više od 30 minuta tjedno brinući o njezi lica, dok samo pet minuta posvećuju nogama (41 posto) i rukama (45 posto). "Ljudi često zaboravljaju brigu o tijelu od brade na niže", kaže dermatologinja dr. Ewoma Ukaleghe, a prenosi Daily Star. 

Ističe da postoje brojne greške koje žene rade pri brijanju, a to se jasno pokazalo i provedenim istraživanjem. 71 posto žena razumije poveznicu između suhe i iritirane kože te brijanja, ali samo 16 posto redovito mijenja žilete.Također, 43 posto žena ne koristi proizvode za njegu prije i poslije brijanja. 

Više od polovice žena (52 posto) priznaje da bi radije kupile proizvod za njegu lica nego novi žilet. Skoro četvrtina (23 posto) promijenit će ga svakih nekoliko mjeseci iako njih 62 posto zna da bi to trebale činiti češće. Istraživanje je pokazalo i da 29 posto žena vjeruje da krema ili gel za brijanje nisu nužni pa posežu za sapunom i vodom kako bi umanjile iritaciju kože. 

Stručnjaci ističu da je najveći problem što žene ne mijenjaju redovito žilete. Više od trećine žena (38 posto) ne zna da žilete treba mijenjati redovito kako bi koža bila glatka, a brijanje dlačica učinkovito. Potom ističu da žene ne razumiju da britvica djeluje kao piling na kožu, ali vjeruju da brijanje uzrokuje brži i gušći rast dlačica. Također, ne shvaćaju koje su blagodati pjene ili gela za brijanje, a trećina smatra da je svakodnevno brijanje loše za kožu.