Lifestyle

Mislite na sebe

Pet načina za brzo opuštanje i punjenje baterija

Pet načina za brzo opuštanje i punjenje baterija

Opuštanje je izuzetno važno za vaše psihičko i fizičko zdravlje, pa evo nekoliko savjeta kako ćete to najlakše napraviti.

Vikend je stigao, a vi već od ranog jutra radite - nešto planirate, kuhate, spremate... a kad ste ste mislili na vrijeme za odmor? Opuštanje je izuzetno važno za vaše psihičko i fizičko zdravlje, pa evo nekoliko savjeta kako ćete to najlakše napraviti.

Boravite uz vodu - ako je moguće, provodite svoje slobodno vrijeme uz vodu koja ima blagotvoran učinak na ljudsku psihu. Voda pomaže na mnoge načine. Kada ste vrlo uznemireni popije veliku čašu vode. Šetajte pored vode, gledajte ju, slušajte. Plivanje ili topla kupka itekako vas mogu opustiti.

Duboko dišite - disanje je temelj smirenosti, jer je to način na koji dajemo kisik mozgu. Disanje također eliminira toksine iz našeg tijela. 

Izađite van, prošećite - ovo doista spašava. Samo 15 minuta šetnje na svježem zraku, razbistrit će vaše misli i smiriti um. Nakon toga možete racionalnije pristupiti problemima koji vas muče. Ako možete, svakako produžite ovakve šetnje, te uklopite u svoj raspored barem jednotjedni boravak u prirodi.

Pronađite mirno mjesto - ovo može biti malo teže ukoliko ste na poslu, ili kod kuće s djecom. No svi trebamo malo privatnog vremena kako bi nam se živćani sustav regenerirao. Budite kreativni. Pronađite svoj prostor.

Slušajte glazbu - kroz stoljeća, glazba je bila jedan od omiljenih načina zabave i opuštanja. Pronađite izvođača koji vam odgovara, i pobjegnite bar na kratko u svoj svijet bez briga i stresa.