Lifestyle

Recepti

Dvostruko čokoladni kolačići kao da su stvoreni za lijeno poslijepodne

Dvostruko čokoladni kolačići kao da su stvoreni za lijeno poslijepodne

Tajna ovih sočnih čokoladnih kolačića je u kratkom pečenju.

Za kremastu sredinu, kolačiće možeš izvaditi iz pećnice dok su još uvijek pomalo sjajni.

SASTOJCI

  1. 200 g brašna
  2. 6 žlica kakaa
  3. žličica soli
  4. 150 g šećera (možete koristiti i smeđi šećer)
  5. 60 g maslaca, otopljenog
  6. 2 žlice biljnog ulja
  7. 2 velika jaja
  8. ¼ žličice ekstrakta vanilije
  9. 80 g čokoladnih kapljica ili naribane čokolade

PRIPREMA

  1. Pomiješajte pjenjačom u posudi brašno, kakao i sol.
  2. Šećer, maslac i ulje stavite u drugu posudu; istucite mikserom na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedine (oko 5 minuta). Dodajte jaja, jedno po jedno te vaniliju.
  3. Smjesi od maslaca dodajte smjesu brašna, miksajte na maloj brzini dok se ne sjedine. Dodajte čokoladu i lagano izmiješajte. Pokrijte plastičnom folijom te smjesu ohladite 30 minuta.
  4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  5. Na limu za pečenje obložen papirom za pečenje oblikujte kekse stavljajući ih s razmakom.
  6. Pecite na 180 stupnjeva 8 minuta ili dok se keksi ne stegnu. Ostavite ih da se ohlade.