Lifestyle

Brzo, a ukusno

Recept za vruću čokoladu koju neće obožavati samo vaša djeca

Recept za vruću čokoladu koju neće obožavati samo vaša djeca

Idealna za hladne zimske dane i gotova u svega nekoliko minuta.

Nakon dolaska s hladnoće, najbolji način da se ugrijete je da popijete jedan vruć napitak, poput vruće čokolade. Međutim, za tako jednostavnu poslasticu može biti nezgodno savladati tehniku ​​izrade. Stoga su stručnjaci otkrili svoje trikove za najbolju vruću čokoladu napravljenu kod kuće, prenosi PAeats.

Kupujte domaće

Bez obzira koju vrstu mlijeka, čokolade i ukrasa želite, potražite one vrhunske kvalitete kod lokalnih marki. Lokalne farme zaštićenih područja pružaju najsvježije mliječne proizvode, a prodavaonice slatkiša i specijalizirane tržnice nude čokolade s ekstraktom kakaa. Kvalitetna čokolada stvarno napravi razliku u napitku.

Probajte sa šlagom

Pomiješajte 1 vrhnje za šlag, 2 žlice šećera u prahu i pola žlice arome po izboru, poput vanilije. Sve dobro istucite i dodajte svojoj vrućoj čokoladi.

Mlijeko je važno

Što je veći sadržaj masti u mlijeku, to će vruća čokolada biti više kremastog okusa. Zatim, morate obratiti pažnju i na temperaturu. Polako, ravnomjerno zagrijavanje osigurava da se mlijeko ne prekuha, često miješajte i nemojte žuriti s postupkom. Pjena također povećava volumen i kremasti okus.

Ne zaboravite pjenjaču

Najbolji način za miješanje čokolade je pomoću pjenjače, ne miksera ili vilice. Pazite da odaberete pjenjaču koja je prilagođena volumenu s kojim radite i snažno umutite, posebno kako biste osigurali da se čokolada ravnomjerno topi i ne gruda.