Lifestyle

Ukusno, a zdravo

Zdravi okusi jeseni: čokoladni kolač s hokaido tikvom

Zdravi okusi jeseni: čokoladni kolač s hokaido tikvom
brzirecepti

Jesen nam je stigla, a s njom i jedna jesenska namirnica, poznata pod nazivom kraljica jeseni. Hokaido tikva, namirnica je koja se koristi u slanim jelima, ali sve češće postaju poznata i slatka jela.

Slatka jela s hokaido tikvom rade se od pirea koji kolač čini iznimno sočnim i ukusnim.

Vjerujemo da će vas ovaj recept oduševiti kao i nas.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 500 g pirea od hokaido tikve
  • 50 g kokosovog ulja
  • 80 ml bademovog mlijeka
  • 2 žlice brezinog šećera
  • 200 g mljevenih lješnjaka
  • 60 g whey proteina (okus vanilija)
  • 1,5 žlica kakaa u prahu
  • pola praška za pecivo

Priprema:

  • Hokaido tikvu narežite, dodajte malo cimeta i stavite peći (neočišćenu) na 200 stupnjeva cca 25 min.
  • Kad je gotova, ostavite da se malo ohladi i očistite od kore i koštica, očišćenu bundevu smiksajste štapnim mikserom u pire.
  • Umutite snijeg od bjelanjaka, žumanjke umutite s brezinim šećerom i kokosovim uljem, zatim dodajte bademovo mlijeko i pire od hokaido tikve.
  • Sve umutite mikserom i dodajte suhe sastojke (koje ste prethodno skupa pomiješali), zatim dodajte snijeg od bjelanjaka, i špatulom ručno lagano umiješajte, smjesu prelijte u uski kalup obložen papirom za pečenje, pospite listićima badema i pecite 30 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.