Lifestyle

U slast!

Ostalo vam je mesa od nedjeljnog ručka? Nema problema, samo ga pravilno podgrijte

Ostalo vam je mesa od nedjeljnog ručka? Nema problema, samo ga pravilno podgrijte
Slavko Midzor/PIXSELL

Pripremili ste pohano meso za ručak, ali dosta toga je ostalo? Bez brige, možete ga jesti u nekoliko narednih dana, ali i podgrijati za večeru - ako se poslužite ovim savjetima.

Kada ostane hrane od ručka, pogotovo ako je u pitanju neko meso - i to pohano - mnogi se vesele tim ostacima u kojima onda uživaju u večernjim satima, ispred televizora. Ipak, jesti hladno pohano meso i nije neki užitak, ali postoji određena metoda kojom ga možete podgrijati kako bi ono bilo sočno i hrskavo kao i nakon prženja.

Kako prenosi Parade.com, najbolje bi bilo staviti meso u hladnjak, a pojesti ga možete u iduća 3 do 4 dana. Možete ga zamotati u aluminijsku foliju ili spremiti u plastičnu posudu.

Izvadite meso barem 30 minuta prije podgrijavanja kako bi se ono opustilo na sobnoj temperaturi. Kada ste došli do koraka podgrijavanja, najbolje bi bilo postaviti meso u veliku posudu za pečenje (ovisno o količini, naravno) kako bi bilo razdvojeno i podgrijati u pećnici - u mikrovalnoj nećete moći postići hrskavost.