Tajna je u medu
Recept za ukusan i uvijek hrskav pečeni krumpir
Krumpir pripremite kao i inače, uz dodatak jednog novog sastojka.
Nutricionistica, Laura Ford, iz Melbournea na društvenim mrežama podijelila je svoj trik kako napraviti hrskavi i ukusni pečeni krumpir uz pomoć jednog neobičnog sastojka - meda, kako prenosi Daily Mail.
- Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - napisala je Laura u svojoj objavi.
SASTOJCI
- 2 kg crvenog krumpira
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- Višenamjenski začin
- Sol i papar
- 1 - 2 žlice meda, Laura koristi 1,5 kao savršenu mjeru
PRIPREMA
- Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
- Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
- Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
- Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
- Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
- Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom.
Vezane vijesti
-
Banana bread u malo drugačijem, čokoladno - proteinskom ruhu uz dodatak lagane kremice.
-
Lagane, punog vanilijastog okusa s hrskavim bademom koji dođe kao neka nagrada.
-
Čokoladna salama jedan je od onih kolača koji svoje mjesto nađe na mnogim blagdanskim stolovima jer je jednostavan za pripremu, a preukusan.
-
Pripremili ste pohano meso za ručak, ali dosta toga je ostalo? Bez brige, možete ga jesti u nekoliko narednih dana, ali i podgrijati za večeru - ako se poslužite ovim savjetima.
Izdvojeno
-
U prvoj utakmici 17. kola HNL-a Slaven Belupo je kao domaćin svladao Goricu sa 2-1 (0-1). Gosti su poveli golom Medina Gashija (8), no Alen Grgić (67) i Antonio Jagušić (82) su u nastavku preokrenuli.
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
-
Bacivši pogled na impozantan niz priznanja koje je Audiardov najnoviji i svakako najluđi uradak u dugovječnoj karijeri do sad prikupio, čovjek bi lako mogao steći krivi dojam kako se pred njim doista nalazi najimpresivnije filmsko ostvarenje godine, ali istina je potpuno drugačija.
-
Mjerenje inteligencije kod životinja prilično je škakljiva stvar. Međutim, provedeni su brojni pokusi kako bi se testirale sposobnosti sićušnih mozgova kukaca. Rezultati su iznenađujući.
Reci što misliš!