Lifestyle

#recepti

Palačinke od limuna i maka oduševit će vas ukusom i teksturom

Palačinke od limuna i maka oduševit će vas ukusom i teksturom
Photo by devmaryna

Jutro započnite palačinkama s grčkim jogurtom, limunom i makom.

Ove slasne palačinke nisu suhe kao što je to ponekad slučaj sa sličnim verzijama, ali i uz njih dodatno možete poslužiti kuglicu sladoleda, možete ih preliti javorovim sirupom ili medom kako bi ih dodatno zasladila.

Kada je u pitanju jogurt, možete koristiti obični, ali i onaj grčki, dok mak možete zamijeniti chia sjemenkama. Na koju god kombinaciju se odlučite, sigurni smo da će vas se svidjeti jer s palačinkama se ne možete pogriješiti!

SASTOJCI

  • 250 g brašna
  • 50 g šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice maka
  • 250 g grčkog jogurta
  • 250 ml mlijeka
  • 60 g maslaca, rastopljenog i lagano ohlađenog
  • 2 velika jaja
  • sok i korica jednog limuna (1 žlica korice, 3 žlice soka)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

PRIPREMA

  1. Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici, a zatim ga ostavite da se ohladi.
  2. U velik zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i mak. Stavite na stranu.
  3. U drugoj zdjeli umutite jogurt, mlijeko, maslac, jaja, limunovu koricu i sok te ekstrakt vanilije.
  4. Dodajte zatim vlažne sastojke u suhe i dobro ih promiješajte. Tijesto mora biti gusto.
  5. Zagrij tavu na srednje jakoj vatri. Premaži ju velikodušno maslacem. Dodaj dovoljno tijesta za manje američke palačinke. Peci otprilike minutu, do trenutka kada ćeš će moći okrenuti bez da se razlije. Zatim preokreni i zapeci drugu stranu. Ponavljaj postupak sve dok imaš tijesta.
  6. Palačinke posluži tople - uz dodatke po želji. Ovih dana preporučujemo med.