Lifestyle

Prehrana i zdravlje

Ukusni čokoladni kolačići sa slanutkom

Ukusni čokoladni kolačići sa slanutkom
Thinkstock

I to bez brašna.

Slanutak je super jer ima neutralan okus, a kremastu strukturu pa se savršeno uklapa u niz slatkih recepata.

SASTOJCI

  • 1 limenka slanutka (400g)
  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 3 žlice meda ili javorovog sirupa
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 50 g čokoladnih kapljica ili nasjeckane što tamnije čokolade

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje.

Sve sastojke osim čokolade ubacite u blender i izblendajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. Potom žlicom ili rukama umiješajte čokoladne kapljice, tako da ostanu cjelovite.

Žlicom vadite dio po dio smjese pa ga stavljajte na papir za pečenje. Ukoliko je potrebno dlanovima malo oblikujte keksiće.

Pecite 20-25 minuta. Kako biste provjerili jesu li kolačići pečeni, probodite ih čačkalicom: ako je čačkalica suha, keksići su gotovi.

Pazite da se ne prepeku jer će biti presuhi.

Izvadite iz pećnice, ostavite 20-ak minuta da se ohlade pa jedite ili spremite u posudu, da se ne suše već da zadrže sočnost.