gastro štorije
Kremasti prilog za svako meso
Želite li ukusan prilog mesnom jelu, posegnite za cvjetačom i napravite pire. Pire od cvjetače je manje kalorično jelo od onog klasičnog pirea od krumpira, a vrlo je fleksibilno.
Pire od cvjetače izvrsno se slaže s mesnim, ribljim, ali i povrtnim jelima. Pritom je dobro znati da je manje kalorično od klasičnog pirea od krumpira. Evo kako ga najlakše možete napraviti.
Sastojci za pire od cvjetače:
1 velika glavica cvjetače
3 žlice maslaca
400 ml vode
sol i papar po želji
Priprema:
1. Operite cvjetaču i nasjeckajte je na sitne
komade.
2. U loncu otopite tri žlice maslaca. Na maslacu
propirjajte cvjetaču tri do pet minuta.
3. Kada cvjetača omekša dodajte 400 ml vode i sol po
želji. Poklopite lonac i pustite da sve kuha oko 10 minuta.
4. Procjedite cvjetaču, no zadržite 50 mililitara
tekućine od kuhanja. Pomiješajte kuhanu cvjetaču s tekućinom
od kuhanja i napravite pire uz pomoć štapnog miksera.
5. Po potrebi dodajte još komadić otopljenog
maslaca, te sve zajedno začinite solju i paprom,
piše Punkufer.
Izdvojeno
-
Europski parlament u srijedu je zatražio strože kažnjavanje nasilja nad ženama i učinkovitiju pomoć žrtvama usvojivši direktivu koja će, smatraju eurozastupnici, biti "prekretnica" u nastojanju da se suzbije takvo nasilje u Europi..
-
-
Žanr horor filma posljednjih 10, 15 godina proživljava pravu renesansu, a za to je zaslužan i dobar dio autora iz udaljene nam Australije. Od ''The Babadooka'', preko ''Relica'' i ''Bloody Hell'' pa sve do prošlogodišnje senzacije ''Talk to Me'', ta je zemlja postala legitiman izvor reinvencije ovog, kod publike i dalje jako dragog žanra, a to se dokazuje i s filmom ''Late Night with the Devil'' koji ubacuje neke prilično dobre i svježe ideje kroz dobro 'iscijeđenu' tematiku demonske opsjednutosti.
-
Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, sinoć 25. travnja, otvoren je 37. salon mladih.
Reci što misliš!