Riba? Zašto ne!
Jednostavan i zdrav recept za ukusnu i laganu subotnju večeru
Koliko puta tjedno jedete ribu? Vjerojatno premalo i toga ste svjesni, zar ne?
Kako je mnogima opravdanje za prerijetku konzumaciju ribe „ne znam je pripremiti“, danas vam donosimo jednostavan recept za koji možete iskoristiti i zamrznute filete oslića.
SASTOJCI
- 200 g fileta oslića (može i bakalar)
- 1 manja mrkva
- 1 stabljika celera
- 1 režanj češnjaka
- 3 prokulice (može i bilo koje drugo povrće)
- 1 limun, iscijeđen
- šaka listića svježeg peršina
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice kokosovog ulja
FOTO: Pixabay
POSTUPAK
Sve povrće na sitno nasjeckajte, a mrkvu naribajte. Na tavi zagrijte žlicu kokosovog ulja i ubacite prvo češnjak, mrkvu i celer, a nakon 3-4 minute i prokulice.
Pazite da se ne zalijepi i ne zagori, pa po potrebi dodajte malo vode. Kad je povrće skoro gotovo, dostavite sa strane, da se prožimaju sokovi.
Drugu žlicu kokosovog ulja zagrijte u drugoj tavi i na njoj nabrzinu ispecite filete oslića. Dovoljno je peći sa svake strane po oko 2 minute, tako da se oslić ne isuši, a bude pečen.
Povrće istresite na tanjur, pored njega stavite oslić i pospite sitno sjeckanim peršinom i cijeđenim limunovim sokom.
Vezane vijesti
-
Banana bread u malo drugačijem, čokoladno - proteinskom ruhu uz dodatak lagane kremice.
-
Evo što jesti ako želite zaštiti vaše zdravlje, jer ovo je pet supernamirnica budućnosti!
-
Tople, kuhane jabuke, prekrivene cimetom i ostalim začinima lako je napraviti, a rezultat je fantastičan desert ili čak doručak!
-
Tahini karakterizira orašasti okus koji se izvrsno sljubljuje s brojnim jelima od mesa i povrća, ali može biti i dio raznih slastica
Izdvojeno
-
Košarkaši Zadra opravdali su ulogu favorita u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske. U Krešinom domu svladali su Dubravu sa 78-61 (20-6, 20-21, 21-19, 17-15),
-
U Splitsko-dalmatinskoj županiji u četvrtak je predstavljen pola milijuna eura vrijedan Projekt konzervacije i prezentacije kulturno-povijesne baštine lokaliteta Manastirine, Salona u kojem je među ostalim saniran grob sv. Dujma i 15 sarkofaga.
-
Poljakinja Iga Šwiatek, najbolja svjetska tenisačica, vrlo lako je izborila plasman u finale zemljanog WTA Masters 1000 turnira kojem je domaćin Madrid.
-
Napokon nam je stiglo vrijeme kad možemo neprestano uživati u ledenoj kavi, no zašto ovaj put ledenu kavu ne biste pripremili na nešto drukčiji način?
Reci što misliš!