Lifestyle

Riba? Zašto ne!

Jednostavan i zdrav recept za ukusnu i laganu subotnju večeru

Jednostavan i zdrav recept za ukusnu i laganu subotnju večeru
RTL

Koliko puta tjedno jedete ribu? Vjerojatno premalo i toga ste svjesni, zar ne?

Kako je mnogima opravdanje za prerijetku konzumaciju ribe „ne znam je pripremiti“, danas vam donosimo jednostavan recept za koji možete iskoristiti i zamrznute filete oslića.

SASTOJCI

  • 200 g fileta oslića (može i bakalar)
  • 1 manja mrkva
  • 1 stabljika celera
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 prokulice (može i bilo koje drugo povrće)
  • 1 limun, iscijeđen
  • šaka listića svježeg peršina
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice kokosovog ulja

FOTO: Pixabay

POSTUPAK

Sve povrće na sitno nasjeckajte, a mrkvu naribajte. Na tavi zagrijte žlicu kokosovog ulja i ubacite prvo češnjak, mrkvu i celer, a nakon 3-4 minute i prokulice.

Pazite da se ne zalijepi i ne zagori, pa po potrebi dodajte malo vode. Kad je povrće skoro gotovo, dostavite sa strane, da se prožimaju sokovi.

Drugu žlicu kokosovog ulja zagrijte u drugoj tavi i na njoj nabrzinu ispecite filete oslića. Dovoljno je peći sa svake strane po oko 2 minute, tako da se oslić ne isuši, a bude pečen.

Povrće istresite na tanjur, pored njega stavite oslić i pospite sitno sjeckanim peršinom i cijeđenim limunovim sokom.