Lifestyle

Mljac

Donosimo vam recept za najkremastiji pire krumpir

Donosimo vam recept za najkremastiji pire krumpir
Photo created by jcomp - www.freepik.com

Samo jedna promjena u pripremi pomoći će vam u dobivanju savršeno kremastog pire krumpira.


Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire krumpir, a sve što je potrebno je malo mlijeka, kako prenosi Daily Mail.
 

SASTOJCI

500 grama krumpira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
morska sol

PRIPREMA

Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli. Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta. U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem. Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol.