Mljac
Donosimo vam recept za najkremastiji pire krumpir
Samo jedna promjena u pripremi pomoći će vam u dobivanju savršeno kremastog pire krumpira.
Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu,
Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti
najkremastiji pire krumpir, a sve što je potrebno je malo
mlijeka, kako prenosi Daily Mail.
SASTOJCI
500 grama krumpira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
morska sol
PRIPREMA
Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte ih u loncu s obilnom količinom morske soli. Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta. U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem. Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol.
Vezane vijesti
-
Odličan je za ljubitelje gin-tonika, a lako se priprema kod kuće.
-
Ovo je doručak za one koji su ujutro uvijek u gužvi, nevezano uz to rade li od doma ili putuju na posao...
-
Uz pile ispecite krumpire ili skuhajte mlince.
-
Nema problema - savršen čokoladni božićni kolač sprema se vrlo jednostavno i brzo, pa isprobajte ovaj recept.
Izdvojeno
-
Iz zadarske Elektre stiže obavijest o privremenom prekidu u opskrbi električnom energijom u ponedjeljak, 16. prosinca zbog radova prema sljedećem rasporedu
-
Veliku nagradu 59. zagrebačkog salona arhitekture i urbanizma, koji je pod nazivom "Dijalozi/Monolozi" otvoren u nedjelju u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, osvojio je projekt "Rekonstrukcija Vitića: palimpsest tumačenja izvornosti" skupine autora.
-
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odmjerit će snage sa Španjoskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine u Nizozemskoj i Njemačkoj, odlučio je ždrijeb u Beču.
-
Kao najznačajnija regionalna zvijezda, Severina nije poznata samo po svojim pjesmama, nego i po tome da se ne boji reći što misli.
Reci što misliš!