Lifestyle

Lako i ukusno

Uživajte u posnim krekerima s pet vrsta sjemenki

Uživajte u posnim krekerima s pet vrsta sjemenki

1/2 šalice suncokretovih sjemenki, 1/2 šalice bundevinih sjemenki, 1/2 šalice sezama (miks bijelog i crnog sezama), 1/2 šalice sjemenki lana, 1/3 šalice chia sjemenki, 3/4 žličica soli, 1/2 žličica meda, 1 1/2 šalica vode.

PRIPREMA

1. Izmješati sve sastojke u posudi srednje veličine i ostaviti da odstoji 15-ak minuta (da chia i sjemenke lana omekšaju i nabubre).

2. Pokriti veliku tepsiju pek-papirom (ili silikonskom podlogom za pečenje), i tanko razvući smjesu. Preko staviti papir za pečenje i dodatno uravnati koristeći manju tepsiju. Ako vam se učini da imate previše smjese, podijelite je u dvije ture za pečenje.

3. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu (170 C) i peći 20 minuta. Izvaditi iz pećnice, isjeći na šnite, pažljivo okrenuti krekere i vratiti da se peče još 20-30 minuta.