Lifestyle

kraljevska obitelj

Zaštitnici životinja pozdravljaju odluku kraljice Elizabete da ne nosi pravo krzno

Zaštitnici životinja pozdravljaju odluku kraljice Elizabete da ne nosi pravo krzno
© Guliver Image/WENN.com

Udruga za zaštitu životinja PETA u utorak je pozdravila odluku britanske kraljice Elizabete da više ne nosi pravo krzno.

Dugogodišnja kraljičina stilistica Angela Kelly otkrila je Elizabetinu namjeru u svojoj knjizi "Druga strana medalje: Kraljica, stilistica i ormar".

"Kraljičina odluka je u skladu s brojnim naprednim kupcima, tvrtkama i narodima koji shvaćaju da su umjetna krzna bolja za okoliš i da se životinje tako štite od užasnog života i krvave, bolne smrti", priopćila je PETA.

"Idući korak je da kraljičini stražari prestanu paradirati u šubarama od medvjeđeg krzna ubijenih u Kanadi", dodaju u toj međunarodnoj organizaciji.

PETA procjenjuje da se godišnje radi krzna ubije oko 100 milijuna životinja.

Prema britanskom izdanju časopisa Vogue, Kelly je napisala: "Ako njezino veličanstvo bude prisustvovalo nekom javnom događaju na velikoj hladnoći, od 2019. nadalje, grijat će je umjetno krzno".

Kraljica (93) je prošle godine zajedno sa Davidom Attenboroughom, slavnim britanskim autorom dokumentarnih filmova o Zemlji, sudjelovala u dokumentarnom filmu ITV-a u kojem je rekla da se "zalaže za zeleniji planet".

Mediji su ranije izvijestili da je kraljevska obitelj prošle godine prestala koristiti plastične slamke i plastične boce u svojim brojnim rezidencijama.

Category: 1645 - 1645

Reci što misliš!