fit kantun
Dijeta od 21 dan: Učinkoviti sistem za mršavljenje koji “pali” i bez vježbanja
Želite li izgubiti višak kilograma ne držite dijetu, već promijenite svoje prehrambene navike, savjet je većine nutricionista.
Rigorozne dijete “pale” samo na kratkoročne staze, a nakon
prestanka držanja strogog režima prehrane kilogrami se vraćaju
munjevitom brzinom. Štoviše, vrlo lako natući ćete više kilograma
nego što ste imali prije držanja dijete.
Da bi se uspješno promijenile životne navike potrebno je ponašati
se na određeni način barem 21 dan. Upravo zato brojne su “dijete”
organizirane u periodu od tri tjedna kako bi se tijelo i um
navikli na novi način prehrane.
Dijete od 21 dan funkcioniraju na principu prehrane koja je
u kalorijskom smislu ograničena. Ovisno o tome koliko kilograma
imate i do koje kilaže želite doći, planovi prehrane se vrte u
kategorijama od 1200 do 1500 kalorija, od 1500 do 1800 kalorija,
te od 1800 do 2100 kalorija.
Tijekom dana jede se šest manjih obroka otprilike svakih tri
sata. Naglasak se stavlja na neprocesirane cjelovite namirnice
poput bjelančevina, vitamina i minerala, te se smanjuje unos
ugljikohidrata.
Dopuštena je čak i konzumacija slatkih zalogaja, a s obzirom da
se jede manje kalorija nego što je to uobičajeno kilogrami se
tope čak i bez vježbanja. Dakako, redovita fizička aktivnost se
ne bi trebala izbjegavati, a rezultati će biti još bolji ako u
svakodnevnu rutinu uvrstite žustru šetnju, vožnju bicikla,
odlazak u teretanu ili koji
drugi vid razgibavanja.
Osnovna je ideja usvojiti nove prehrambene
navike te se priviknuti na zdraviji način življenja, koji će s
vremenom donijeti i vidljive rezultate u ogledalu.
Primjer jelovnika od 1200 do 1500 kalorija:
Doručak u 9 h: 2 kuhana jaja, mali muffin od zobenih
pahuljica, banane i borovnica (kojeg ste sami ispekli)
Međuobrok u 11 h: 2 čajne žličice maslaca od kikirikija s 1
kriškom rižinih krekera
Ručak u 13 h: Salata sastavljena od 115 grama kuhane piletine,
150 grama rajčice, 50 grama svježe paprike, 100 grama zelene
salate, žlica ulja i octa
Međuobrok2 u 15 h: 12 badema
Večera u 18 h: 150 grama mljevenog mesa s pečenom tikvicom,
1 voćka za desert
Međuobrok3 u 20 h: Mala zdjelica pečenih kokica
Primjer jelovnika od 1800 do 2100
kalorija:
Doručak u 9 h: 100 graha zobene kaše, 3 čajne žličice
maslaca od badema, 200 grama svježeg bobičastog voća
Međuobrok1 u 11 h: Jedna kriška integralnog kruha s
četvrtinom avokada i 50 grama cherry rajčica
Ručak u 13 h: 230 grama mljevene puretine sa 100 grama
cherry rajčica, 50 grama luka, 50 grama naribanog zelja, 50 grama
paprike, žlica ulja i octa
Međuobrok2 u 15 h: 1 krastavac sa 150 ml niskokaloričnog
grčkog jogurta
Večera u 18 h: 200 grama odreska, 100 grama kuhanog krumpira
s jednom žlicom maslinova ulja, 150 grama kuhanih mahuna i 50
grama pirjanih gljiva
Međuobrok3 u 20 sati: Jedna srednje velika banana
Izdvojeno
-
Nakon provedenog natječaja Općine Preko za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga u području sporta, kulture i zdravstva i socijalne, raspisanog 27. veljače, općinski načelnik donio je odluku o dodjeli 61.700 eura.
-
U subotu, 4. svibnja 2024 u Kaštelima je održan međunarodni memorijalni judo turnir „Mario Zebić" na kojem je nastupilo 47 klubova sa 627 natjecatelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Kosova, Srbije i Crne Gore.
-
Turistička zajednica Grada Paga bila je domaćin posjete francuske novinarke Valerie Debras i fotografa Eric Martin u sklopu studijskog putovanja i velikog predstavljanja Zadarske županije u travel izdanju Le Figaro Voyages (Croatie).
-
Izletište - Konoba Srce Bukovice organizira jedinstveni obilazak Benkovačkog sajma u petak, 10. svibnja 2024. godine uz konzumaciju lokalne hrane na agroturizmu u Rodilicama.
Reci što misliš!