Lifestyle

probajte

Tri domaća recepta za gušću kosu

Tri domaća recepta za gušću kosu

Muškarci češće doživljavaju gubitak kose, ali i žene i muškarci mogu doživjeti prorijeđivanje i stanjivanje kose.

Naravno, moguće je da će kosa izgledati prirodno deblja pomoću svakodnevnih namirnica. Ipak, upozorenje unaprijed - ove metode ne bi trebale zauzeti mjesto liječenja mogućih uzroka tanke kose, kao što su prehrambeni nedostaci ili alopecija.

Prirodni tretmani u nastavku mogu pomoći zadebljati tanku kosu bez obzira je li potreban daljnji tretman:

Avokado

Koristi - avokado je bogat vitaminom E i zbog toga je dobar hidrant. Napravite sami  jednostavnu smjesu koju možete primjenjivati dva puta tjedno.

Primjena - zgnječite vilicom jedan zreli avokado i dodajte žlicu maslinovog ulja, nanesite smjesu na kosu i vlasište, pa ostavite da djeluje oko pola sata, nakon čega isperite blagim šamponom.

Savjeti - ovakvu masku za kosu stavljajte jednom tjedno, rezultate biste trebali vidjeti već nakon dva mjeseca

Jaja

Koristi - jaja su bogata bjelančevinama, što je važno kako bi imali jaku, gustu kosu. Kada se redovito koristi, 'liječenje' jajima može pomoći zadebljati i ojačati kosu.

Primjena - istucite dva jaja, nanesite na kosu i vlasište, temeljito utrljajte i ostavite da djeluje oko pola sata, nakon toga isperite mlakom vodom i blagim šamponom

Savjeti - ovaj tretman napravite dva puta mjesečno u kombinaciji s nekim drugim prirodnim tretmanom

Maslinovo ulje

Koristi - bogato je omega-3 masnim kiselinama i drugim hranjivim tvarima koje su neophodneza cjelokupno zdravlje, uključujući zdravlje kose. Kada se nanosi izravno na vlasište i kosu, maslinovo ulje pomaže debljanju kose.

Primjena - zagrijte ulje na sobnu temperaturu, umasirajte ga temeljito u kosu i vlasište, pa ostavite pola sata nakon čega isperite kosu blagim šamponom.

Savjeti - neki ljudi u maslinovo ulje dodaju malo meda, dok drugi predlažu ostavljanje ulja na kosi preko noći, uz kapicu za kupanje s kojom pokriju glavu.

 


Reci što misliš!