Lifestyle

#odnosi

Pet najvećih grešaka koje gase strasti u dugim vezama

Pet najvećih grešaka koje gase strasti u dugim vezama
Bearfotos

Jeste li se i vi 'opustili' i smatrate li svoju vezu 'zdravo za gotovo'?

Ok, događa se da se u dugim vezama više ne seksamo toliko često kao na početku veze, no problemi nastaju kada to radimo vrlo rijetko. Svjesno ili nesvjesno partneri počnu ponavljati greške koje ih samo uvlače u 'začarani' krug. Zato stručnjaci upozoravaju na 5 najčešćih grešaka u dugim vezama i savjetuju kako ih izbjeći!

SKRIVANJE TUGE – U vezi sve treba reći iskreno i otvoreno. S partnerom jasno razgovarajte o problemima i nikada ne potiskujte ili prikrivajte tugu i nezadovoljstvo. 

RIJEČI KOJE BOLE – Argumentirana rasprava je jedno, a vrijeđanje partnera nešto sasvim drugo. Koliko god vas naljuti, nikada mu nemojte reći stvari koje bi ga mogle duboko povrijediti. Nedostatke partnera nikada ne smijete iskoristiti kao oružje kojim biste ga žestoko povrijedili. Na taj način izgubit ćete njegovo povjerenje, a možda i ljubav.

OPUŠTANJE – Ne uzimajte partnera zdravo za gotovo! Iako ste dugo zajedno, ne smijete olako shvatiti vašu vezu zato što na taj način pokazujete nepoštovanje prema njemu, sebi i vašem odnosu. Radite na sebi, na svom izgledu i obrazovanju i to će oplemeniti vaš odnos s partnerom. Opuštanje može itekako ubiti strast!

NEDOSTATAK POVJERENJA – Ako ste jako ljubomorni i ne možete si pomoći, pokušajte to barem malo prikriti i kontrolirati napadaje ljubomore. Prevelika ljubomora i nerazumijevanje može uništiti svaku vezu. Neprestane optužbe i traženje razloga za svađu brzo će ugasiti strasti u odnosu.

NEPRIVLAČNE NAVIKE – Nemojte se ponašati kao da živite sami. Život udvoje je nešto potpuno drugačije. Odbojne navike kao što su glasno mljackanje dok jedete, grickanje noktiju, bacanje prljavog rublja po stanu i podrigivanje mogu izludjeti vašeg partnera. Iako vam se čini da su to sitnice, to su jedne od najvećih ubojica strasti.


Reci što misliš!