Lifestyle

10 načina

Kako zaustaviti ispadanje kose?

Kako zaustaviti ispadanje kose?
Pexels

Donosimo vam 10 načina kako prirodnim sastojcima tretirati tjeme kako biste zaustavili ispadanje kose.

1. Zeleni čaj. Zalijte 2 vrećice čaja kipućom vodom, a nakon što se ohladi prelijte čajem opranu kosu. Nakon sat vremena isperite čaj vodom.

2. Luk. Sameljite luk i iscjedite ga da dobijete sok pa ga nanesite na tjeme 2-3 puta tjedno po 15 minuta. Nakon toga operite kosu na normalan način.

3. Aloe vera. Urljajte gel aloe vere u tjeme i kosu kod svakog pranja.

4. Jaja. Napravite masku od jajeta i žlice maslinovog ulja i ostavite da djeluje oko pola sata.

5. Avokado. Zgnječite avokado i pomiješajte ga s žumanjkom jajeta i vodom. Masirajte kosu ovom smjesom i isperite ju nakon 20 minuta.

6. Krumpir. Nekoliko krumpira kuhajte nekoliko minuta pa pričekajte dok se voda u kojima ste ih kuhali malo ne ohladi. Prelijte vodom kosu nakon šamponiranja. Krumpire dalje možete kuhati i iskoristiti po želji.

7. Mrkva. Mrkva sadrži vitamine B, biotin i kalcij. Ako imate problema s ispadanjem kose, jedine je u što većim količinama.

8. Korijen sladića. Jednu žlicu mljevenog korijena sladića pomiješajte s jednom četvrtinom žlice šafrana i nanesite prah na kosu navečer prije spavanja. Ujutro operite kosu, a postupak ponavljte do 3 puta tjedno.

9. Listove neema kuhajte u vodi dok ne ispari polovica ukupne tekućine. Kad se ohladi, prelijte čajem kosu, ali pripazite da vam ne uđe u oči jer neem peče.


Reci što misliš!