Lifestyle

tako lako

Tri namirnice iz kuhinje koje će kosi vratiti izgubljeni sjaj

Tri namirnice iz kuhinje koje će kosi vratiti izgubljeni sjaj
Thinkstock

Sve što vam treba da biste svojoj kosi vratili izgubljeni sjaj i učinili ju ljepšom, pa i zdravijom, krije se u vašoj kuhinji.

Postoje određene namirnice koje možete koristiti i u službi ljepote, a u ovom slučaju za njegu svoje kose, prenosi Index. Otkrijte o kojim je namirnicama riječ i učinite već danas nešto dobro za svoju kosu:
 
1. Jaja
 
Ovisno o dužini vaše kose, razbijte 2 do 4 jaja i pomiješajte ih s malo maslinova ulja. Kosu zatim operite mlakom vodom, ocijedite i nanesite smjesu. Ostavite da djeluje 5 minuta pa isperite kosu, prvo mlakom, a zatim hladnom vodom. Već nakon prvog tretmana primijetit ćete prve naznake sjajne i glatke kose.
 
2. Jogurt
 
Osim što će joj vratiti izgubljeni sjaj, jogurt će kosu i osnažiti te spriječiti pucanje vrhova. Postupak je jednostavan: kosu prvo počešljajte, pa na nju nanesite obični jogurt (po mogućnosti čvrsti), svežite punđu i pričekajte 20 do 30 minuta. Zatim operite kosu šamponom i regeneratorom.
 
3. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje odavno je iz kuhinje preselilo kupaonicu, a ima moć potpuno transformirati vašu kosu. Kako? Prvo operite kosu toplom vodom i odmah nakon cijeđenja nanesite na nju malo kokosovo ulja, od sredine glave do vrhova (izbjegnite korijen kose). Ostavite da djeluje pola sata, zatim kosu operite šamponom i regeneratorom. Učinak bi trebao biti vidljiv već nakon prvog tretmana.
 


Reci što misliš!