Lifestyle

mali savjetnik

Pet trikova za povećanje volumena kose

Pet trikova za povećanje volumena kose

Bujna i lijepa kosa san je svake žene. No čak i ako vam majka priroda nije podarila gustu "grivu", postoji nekoliko trikova pomoću kojih lako možete povećati njen volumen, čak i ako imate izrazito tanku i rijetku kosu.

S dolaskom hladnijih dana splasnuta i beživotna  frizura problem je s kojim se susreće još više žena pa je pravo vrijeme da otkrijete kako joj vratiti volumen i sjaj. Sve se svodi na ovih pet jednostavnih koraka:

1. Masirajte vlasište prilikom šamponiranja
 
Sigurno ste svi barem jednom uživali u opuštajućoj masaži vlasišta prilikom pranja kose u frizerskom salonu. Taj maleni ritual lako je ponoviti i kod kuće, a osim što djeluje jako opuštajuće, potiče i cirkulaciju što jača vlasi te kosu čini gušćom. Stoga, već pri sljedećem pranju kose pokušajte odvojiti barem tri minute za masažu vlasišta i tjemena prilikom šamponiranja jer ćete se nakon toga osjećati i izgledati mnogo bolje. 
 
2. Budite nježni prema kosi

Dok peru kosu, ljudi prema njoj znaju biti jako grubi, posebno za vrijeme šamponiranja, kada ju je, zapravo, i najgore trljati, gužvati, povlačiti... Mokra kosa znatno je lomljivija i osjetljivija od suhe pa biste prilikom pranja prema njoj trebali biti nježniji no ikada. To pravilo vrijedi i za trljanje kose ručnikom nakon pranja, što biste trebali zamijeniti laganim tapkanjem. 
 
 3. Izbjegavajte vruću vodu
 
Koliko god vrući tuš zvuči primamljivo, pogotovo u hladnijim danima, za kosu je ipak bolja mlaka voda. Vruća pridonosi isušivanju tjemena pa samim time i korijena vlasi, ali i lomljenju kose te lošoj kvaliteti vlasišta. S druge strane, mlaka voda jednako će uspješno isprati prljavštinu i tragove šampona, a pri tome neće oštetiti vašu kosu ni umanjiti njen volumen.

4. Ne preskačite regenerator

Regenerator postoji kako bi kosu učinio mekšom, nježnijom i lepršavijom te samim time i naizgled bujnijom. Preskačete li regenerator teško ćete dobiti na volumenu, jer je kosa koja je oprana samo šamponom splasnuta i teška.

5. Stari trik pri sušenju kose
 

Iako ste za ovaj trik do sada vjerojatno već čuli, moramo ga opet istaknuti jer on zaista pali. Radi se o sušenju kose naopako, odnosno s glavom prema dolje. Prilikom takvog sušenja trebali biste koristiti i difuzer, kako bi toplina iz sušila strujala točno u kosu. Ipak, kad god je moguće, izbjegavajte tretiranje kose toplinom, što osim sušila uključuje i uvijače te peglu za kosu, jer će takvi aparati s vremenom naštetiti zdravlju pa samim time i volumenu vaše kose.
 


Reci što misliš!