savršena piletina
Tajna je u marinadi, recept za najsočnije meso s roštilja
Kako bi meso s roštilja bilo sočnije pružite mu dovoljno vremena da se odmori u marinadi. Za savršeni biftek najbolje je odvojiti i nekoliko dana, ali piletini će biti dovoljno i dva do tri sata.
Svaki komad mesa traži svoj tretman, ali u načelu marinade trebaju imati nešto kiselo, nešto uljnato i nešto mirisno da bi meso bilo primamljivo, ukusno i meko, donosimo vam recept za najsočniju marinadu poznatog kuhara Jamiea Olivera.
Sastojci za pileću marinadu Jamieja Olivera
3 češnja češnjaka
6 komada mladog luka
ljuta papričica
limun
maslinovo ulje
papar, sol
korijandar
metvica
Priprema:
1. Izmiksajte češnjak, luk i papričicu pa dodajte korijandar i metvicu, limunovu koricu i sok.
2. Miksajte uz dodatak maslinova ulja pa dodajte malo papra i soli.
3. Obložite marinadom pileća prsa ili narezane komadiće za ražnjiće i hladite oko jedan sat u zatvorenoj posudi.
Vezane vijesti
-
Roštilj je nezaobilazni dio ljeta i godišnjeg odmora stoga je jasno da ćemo i ovog ljeta uživati u hrani s roštilju uz druženje s našim najmilijima.
-
Odličan je za ljubitelje gin-tonika, a lako se priprema kod kuće.
-
Ovo je doručak za one koji su ujutro uvijek u gužvi, nevezano uz to rade li od doma ili putuju na posao...
-
Slavni kuhar Jamie Oliver poznat je po jednostavnim i ukusnim receptima koje nerijetko otkriva na internetu i televiziji. Sada je otkrio briljantan recept za doručak koji uključuje odlične namirnice poput jogurta i manga, a gotov je u svega nekoliko minuta.
Izdvojeno
-
Krilni centar KK Zadra odabran je za Najboljeg igrača posljednjeg, 30. kola AdmiralBet ABA lige
-
Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru organizira susret studenata s akademikom Dragom Štambukom.
-
Za potrebe snimanja dugometražnog igranog filma „5 dana na moru“ redateljice Ivane Škrabalo, traže se statisti!
-
Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, u utorak, 13. svibnja u Centru za kreativne industrije organizira središnji javni događaj projekta IN4BLUE
Reci što misliš!