Lifestyle

3, 2, 1, kuhaj!

Od viška (namirnica) glava boli!

Koliko vam se puta dogodilo da se, kada se vratite iz kupnje, sjetite kako ste zaboravili kupiti nekoliko bitnih stvari, ali ste kupili ono što vam trenutno nije potrebno? Takve se situacije natjecateljima u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' dogode vrlo često i lako potaknu nesuglasice među kuharima partnerima.

Kandidatima RTL-ovog gastro showa nije drago kada šoping u Sparu moraju obaviti na brzinu. Smatraju ga izrazito stresnim jer ih gotovo uvijek zbuni pa svoju košaru pune bitnim i nebitnim namirnicama. Gotovo je nemoguće zapamtiti sve namirnice koje se nalaze na popisu koji im je dao žiri, pa svoje košarice najčešće pune stvarima „iz glave“. Takvi momenti često dovede do neugodne situacije u kojoj se jedan član para hvata za glavu, dok drugi mora na brzinu smišljati način kako iskoristiti višak namirnica.

„Ajme, zašto si uzeo kruh? Što ćeš napraviti s njim, molim te mi reci?! Stvarno mi nije jasno zašto si to napravio?“, zbunjeno je komentirala Tihana kada je u utorak navečer vidjela što je sve njezin brat donio iz dućana.

„Donio sam punu košaru, a dogovor je bio da donesem što manje kako bismo skuhali jedno, ali kvalitetno jelo. Tu se Tihana s pravom naljutila na mene jer sam donio namirnica za cijelo susjedstvo!“, prokomentirao je Nikola svoju krivo donesenu odluku koja se ujedno kosi sa savjetom chefa Tomislava Špičeka da je planiranjekod kuhanja vrlo bitno.

„Nema veze što se riža nalazi na popisu, za mene je ona višak! Ja bih najradije da si je zaboravio u dućanu zato što ju je teško ukomponirati uz steak, uz toplo predjelo i neki desert. Ne mogu napraviti rižoto… Da ju je barem uzeo netko drugi, da nam fali…“, tužan je bio Anto kada je uočio Antonijevu do vrha punu košaricu, no svejedno je povikao glas na prijatelja i partnera kuhara.

Dakako, ovakve razmirice su kratkog vijeka jer za njih nema mjesta – od svih namirnica valja skuhati najbolje jelo i njime oduševiti žiri. Kome će to poći za rukom večeras, doznat ćemo u 21:40 sati, kada se na RTL-u prikazuje nova epizoda kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“!


Reci što misliš!