Lifestyle

oduševljeni ljepotom

Silba među 10 najljepših malih hrvatskih otoka po izboru novinara Guardiana

Silba među 10 najljepših malih hrvatskih otoka po izboru novinara Guardiana
Silba.net

Na listi je i jedan otok zadarskog arhipelaga, prekrasna Silba. Otok na kojem nema automobila, a tijekom srpnja i kolovoza čak su zabranjeni i bicikli, otok koji nema hotele, na kojem život teče lagano

Da hrvatski turizam posljednjih nekoliko godina cvjeta, primjetili su turisti kojih je svake godine sve više, ali i strani mediji. 

Britanski Guardian tako donosi listu deset otoka koji su njihove novinare oduševili ljepotom.

Otoci koje su naveli slabo su naseljeni, a i nisu turističke meke. Upravo zato što su netaknuti, njihova ljepota još više dolazi do izražaja. 

Prvi na popisu je otok Lopud. Sat vožnje trajektom od Dubrovnika, Lopud je čitav jedan svijet udaljen od gradske vreve. Pogled obuhvaća duboko more i planine na ovom otoku 'slobodnom' od automobila. Šetalište uz more nudi obližnje restorane, male butike i slastičarnice. Otok dolazi do svog punog sjaja u ranu večer, kad zadnji izletnici počnu isplovljavati nazad na kopno.

Ispod njega smjestio se otok Sveti Nikola. Najsjeverniji otok gotovo je u potpunosti prekriven borovom šumom, a jedino što je na njemu mijenjano jest mala površina na kojoj je izgrađen hotelski resort. 

Na listi je i jedan otok zadarskog arhipelaga, prekrasna Silba. Otok na kojem nema automobila, a tijekom srpnja i kolovoza čak su zabranjeni i bicikli, otok koji nema hotele, na kojem život teče lagano, koji ima toranj Toretu s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled, prekrasne uvale za kupanje i sunčanje...

Ostatak popisa sačinjavaju još Veliki Brijun, Susak, Kornat, Šolta, Sveti Klement, Biševo i Proizd. 

Cijeli Guardianov tekst pročitajte ovdje.


Reci što misliš!