Lifestyle

MAKE UP

7 kozmetičkih proizvoda koje biste trebali ljeti prestati koristiti

7 kozmetičkih proizvoda koje biste trebali ljeti prestati koristiti
Thinkstockphotos.com

S promjenama godišnjeg doba mijenjamo garderobu, iso to bi trebali napraviti i s kozmetičkim proizvodima, neka vam u vrelim ljetnim danima glavna misao vodilja za savršen make up look bude "manje je više"

Odložite mat ruževe sa strane

Zamijenite mat ruževe za kremaste verzije ili sjajila. Mat ruževi često znaju isušiti usne, a pod utjecajem sunca mogu biti još i gori. Ljeti dajte pauzu svojim usnicama od mat ruževa i posegnite za kremastim ruževima ili sjajilima koji će usnama dati željenu boju, ali ih neće isušiti već će ih činiti njegovanima i hidratiziranima.

Čišćenje lica

Bilo bi dobro da i kremaste gelove za čišćenje lica izbacite iz ljetne kozmetičke torbice i zamijenite ih gel verzijama. Ljeti se zbog visokih temperatura gotovo svima koža masti pa vam ne treba dodatna njega kremastog gela za čišćenje koji je inače odličan za zimske mjesece. Odaberite gelove za čišćenje lica koji sadrže salicilnu i glikolnu kiselinu koja će napraviti lagani piling lica i spriječiti nastanak začepljenih pora.

Njega lica

Zamijenite hidratantnu kremu za serum lagane teksture. Vlažni ljetni zrak sam će po sebi hidratizirati vašu kožu pa joj ne treba toliko dodatne hidratizacije kao zimi. Jako hidratantne kreme mogu začepiti vaše pore i izazvati izbijanje prištića pa se ljeti prebacite na lagane hidratantne serumu ili kreme na bazi gela koje imaju hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline koja će vašem licu dati prirodan dewy sjaj.

Spas u BB kremi

Ljeto nije vrijeme za teške pudere pa bi ih trebali zamijeniti BB ili toniranom kremom koje će i dalje pružati vašem tenu pokrivenost, a neće začepiti pore i stvoriti dojam maske. Pri odabiru obratite pažnju na to da BB ili tonirana krema imaju što viši zaštitni faktor.

Make up

Ljeti bi trebali zamijeniti i rumenilo u kamenu s kremastom verzijom. Rumenilo u kamenu moglo bi začepiti vaše pore dok će pod ljetnim visokim temperaturama kremasto rumenilo bolje funkcionirati i dulje trajati.

Zaboravite na tamna sjenila

Velike vrućine baš i ne podnose tamne boje na kapcima pa bi bilo najbolje da tamna sjenila zamijenite svjetlijim nijansama. Za početak, izrazito crno sjenilo zamijenite toplo smeđom nijansom, a i vedre ljetne outfite uvijek možete kombinirati s istim sjenilima.

Svježina prije svega

Završni korak u make upu uvijek je puder u prahu ili kamenu, ali njega također preskočite ljeti jer će vašem tenu dati cakey izgled. Umjesto puderom, cijeli look fiksirajte vodama u spreju jer će one vašem licu pružiti hidrataciju i dati prirodni sjaj. 


Reci što misliš!