Lifestyle

Make-up

Make-up trendovi za proljeće 2009.

Make-up trendovi za proljeće 2009.

Proljetni make up trendovi za lice, oči i usne

Nekoliko tjedana dijeli nas od prvog dana proljeća, a s novom sezonom dolaze i novi popularni make-up trendovi. Trendovi za proljeće 2009. uključuju nježno, smokey našminkane oči, povratak lila sjenila, besprijekoran ten i guste dugačke trepavice (prave ili umjetne). Glavna misao vodilja za proljeće je svježina i neutralnost kroz  pastelne, blage tonove koji daju bajkovit, izvanzemaljski izgled. . 

Proljetni make up trendovi za lice

Prekrasna i njegovana koža je uvijek „in“. Ovog proljeća sve se kozmetičke kuće slažu kako je najbitnije postići da koža izgleda kao da uopće niste stavljali puder. Koža u proljeće 2009. izgleda hidratizirano i sjajno iznutra. Iluminirajući puder koristi se za posvjetljivanje ispod očiju (kako bi se smanjila vidljivost podočnjaka) i duž linije vrata i ramena.

Što se rumenila tiče, ovog proljeća u trendu su nježne roskaste nijanse, boja breskve i pastelno ljubičasto rumenilo. Teksture su prozračne i lagane, kako bi se postigao dojam da sjaj dolazi iznutra. Bronzeri i teške smeđe nijanse više se ne koriste.

Proljetni make up trendovi za oči

Pozdravite se s gustim obrvama i naglašenim tušom za oči. Ovog proljeća šminka se bazira na definiciji oka nježnim bojama. Većina kozmetičkih kuća izdala je blage, pastelne kolekcije za oči, a u gotovo svakoj liniji najvažnije mjesto zauzimaju nijanse ljubičaste (uključujući i ljubičaste tuševe za oči). Što se načina šminkanja tiče, najpopularniji je, ne previše naglašeni, ljubičasti „smokey eye“ koji odgovara svakom tonu kože.

Make-up završite s nekoliko slojeva maskare, ove sezone trepavice moraju biti jako naglašene. Gotovo sve modne piste za proljetno/ljetnu sezonu bile su prepune modela s umjetnim trepavicama, koje su pridonosile izvanzemaljsko bajkovitom trendu proljetnog make-upa.

Proljetni make up trendovi za usne


Nijanse boje kože, boja lososa i „blijede“ nijanse kao u šezdesetima bile su inspiracija za ovosezonske ruževe. Ostao vam je tamni ruž od jesensko/zimske sezone 2008. kojeg obožavate? Prilikom nanošenja pomiješajte ga sa svijetlim (prozirnim) balzamom (stickom) za usne, kako biste ga posvjetlili i ublažili nijansu boje, pa ga možete nostiti i ovog proljeća. Sjajila za usne su još uvijek „in“, ali samo kako bi dodali sjaj. Šljokice i drugi svjetlucavi pigmenti nisu poželjni ove sezone. 


Reci što misliš!