Lifestyle

Moda

Frida Giannini: Guccijeva kraljica pokorila Aziju

Frida Giannini: Guccijeva kraljica pokorila Aziju

U Tokiju će se Frida sresti i s Katsutom Taijem, glavnim čovjekom Fashion Editor's Cluba, od kojeg je i dobila nagradu

Guccijeva prva dama, Frida Giannini, u Japanu je proglašena Svjetskom dizajnericom godine, a ovo je prvi puta u povijesti da je to prestižno priznanje osvojila jedna žena, prenosi Cromoda.com .

Frida je ovih dana na osmodnevnoj turneji po Aziji, prilikom koje je planira posjetiti sve značajnije centre, uključujući Kyoto, Toyko, Peking i Shanghai. Vrhunac njenog putovanja će biti otvaranje novog ekskluzivnog dućana modne kuće Gucci u šangajskom Golden Eagleu.

U Tokiju će se Frida sresti i s Katsutom Taijem, glavnim čovjekom Fashion Editor's Cluba, od kojeg je i dobila nagradu. “Nagrađujemo Fridu Giannini zbog njezinog kontinuiranog unošenja modnih inovacija i kreairanja autentičnih trendova, koji nose prepoznatljivi autorski potpis”, objasnio je Tai.

U sklopu Fridine posjete aziji su i večera u organizaciji kineskog izdanja časopisa Vogue i humanitarna akcija koju je osmislio China Children and Teenager's Fund.

Frida Giannini je danas jedna od najutjecanijih osoba u svijetu mode. Rođena je u Rimu prije 37 godina u uglednoj obitelji koju čine otac arhitekt i majka profesorica povijesti umjetnosti. Modni dizajn je studirala na poznatoj akademiji Rome's Fashion, da bi se nakon toga zaposlila u jednom malom brandu za kojeg je kreirala ready-to-wear kolekcije. 1997. jen prešla u Fendi, gdje je provela tri sezone.

2002. je postala glavna dizajnerica Guccijevih torbi. Dvije godine kasnije, kada je Tom Ford rekao ‘zbogom’ Gucciju, Frida je promovirana u kreativnu direktoricu modnih dodataka ove slavne talijanske kuće. 2005. osvojila je odjel ženskog ready-to-weara, a godinu dana poslije pala je i posljednja prepreka - pod njezino je vodstvo prešla i muška odjeća.


Reci što misliš!