Lifestyle

Moda

Ususret Cro A Porter-u (drugi dio)

Ususret Cro A Porter-u (drugi dio)

Boris Pavlin za ovu je kolekciju odabrao bijelu s tragovima srebrne i zlatne

Ovosezonska kolekcija Tihomira Krznarića više je 'couture' nego inače, no zadržava prepoznatljiv potpis "Pleteno i šareno". Iako je kolekcija prije svega suvremena, ipak je inspirirana detaljima s kraja 19. stoljeća, a dizajner je u njoj ponajviše koristio vunu te mješavine s viskozom. Zanimljivo je kako u jednoj vesti ima i do deset kilograma vune! Boje u kolekciji su crna i bijela, te prirodni tonovi poput zelene, smeđe, roze i ljubičaste., a modeli uglavnom prate liniju tijela dok je naglasak na kragnama i volumenu kod rukava.

Boris Pavlin za ovu je kolekciju odabrao bijelu s tragovima srebrne i zlatne jer, prema njegovim riječima, zima u bijelom izgleda najelegantnije! Osim toga, Pavlin je kolekcijom želio dati i svojevrsni "statemen" - smatra kako je riječ 'couture' prostituirana od mnogih, pa je napravio ono što će jasno definirati što riječ 'couture' ustvari znači i vratiti je u stvarni kontekst odjeće. Kada govorimo o materijalima, kao i uvijek tu je svila - kaputi od burret svile, hlače od svilenog žoržeta, te haljine od svilenog muslina izvezene zlatnim i srebrenim nitima.

Korištenje čipke dizajner je ovog puta odveo na potpuno novu razinu, onu slojevitu. Tako na nekim haljinama imamo prilike vidjeti tri sloja različiet čipke koje, kad se spoje, tvore izrazito prozračan i lagan efekt. Bitno je napomenuti i kako se Pavlin odlučio za maksimalnu diverzifikaciju u kroju baš zbog uniformiranosti u boji, tako da je svaki model priča za sebe.

Modni dvojac Arileo za sezonu jesen/zima 2009 predstavlja kolekciju inspiriranu ženom u pokretu koja želi bitit primjećena, laganim etno motivima i škotskim elementima. Voluminoznost, lepršavost i slojevitost u spoju s crnom, krem bijelom, prljavo rozom i isprano plavom bojom obilježavaju kolekciju. Kolekcija je napravljena od vunenih štofova, svilenog šifona, viskozne tkanine i čipke, a glavni detalji su trakice koje se isprepleću i stvaraju razne oblike koji se potom apliciraju na odjeću. Bitno je naglasiti kako i u ovoj kolekciji, kao i svakoj do sada, veliku ulogu igra styling koji je ove godine zaokružen nakitom poznate splitske dizajnerice Ane Mulat, kao i kolekcijom cipela Ivana Ledenka.

"Gliter, halter i rock!", su tri riječi kojima Juraj Zigman opisuje svoju novu kolekciju. Ideje je vukao iz barokne arhitekture, secesije, ali i rocka pa tako velik utjecaj imaju sve rock grupe, posebno Guns'n'Roses, koje su ranih 90-tih stvarale modne trendove. Upravo stoga je ova kolekcija totalni kontrast prethodnoj, što je dizajner vjerno dočarao i svojom izjavom.

 

"Mislim kako žena koja nosi prošlu kolekciju može biti samo vidno prestrašena ako ugleda ženu u novoj kolekciji!" Naime, u novoj kolekciji prevladavaju korzeti koji nemaju kroj već savršeno prate žensko tijelo i čine jedan oblik krletke kojim se stječe dojam da je žena zarobljena u korzetu. Od boja prevladavaju zlatna, siva, te boja višnje i šljive u obliku jeansa, baršuna i astrahana, a Juraj se ove sezone odlučio i za pravo krzno od kojeg je uobličio torbe.

Nit vodilja dizajnerice Ane Sekelj je Hollywood, a kolekcija je izrađena uglavnom u toplim bojama kao što su crvena i zlatnožuta uz dodatke ponajviše plave i zelene. Izbor materijala je pao na pamuk, svilu, pliš i štof, a kolekcijom prevladavaju strukirani odjevni predmeti jer se dizajnerica ovog puta poigrala s «A», «I» i «T» krojevima. Modeli su upotpunjeni mašnom i trakom oko struka te ogrlicama kao glavnim modnim dodatkom. Kako u svakoj prijašnjoj, tako je i ovog puta jasno vidljivo da se Ana drži elegancije i klasike, ali na način da su u skladu s današnjom modom.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!