Lifestyle

Moda

Veliki Zigman

Veliki Zigman

Jedna po jedna djevojke su izlazile iz središnje "kutije" odjevene u prekrasne kreacije

Mislili smo kako će poseban paviljon i poseban tajming obilježiti reviju Juraja Zigmana, no dobro smo se prevarili. Iako smo se zapitali čemu uopće izdvajanje od ostalih dizajnera, brzo smo dobili i više no zadovoljavajući odgovor. Zigman je u potpunosti zaslužio dobar tretman organizatora događaja koji su imali sluha za Zigmanove zamisli. Isplatilo se!

Prostor za prezentaciju Zigmanove revije izgledao je mnogo bolje od regularne piste koje u ovom slučaju nije bilo. Na hladnom betonu paviljona u veliki je krug bio poredan jedan red stolaca za uzvanike i novinare, ljude koje je sam dizajner pozvao i one koji pišu o reviji.

Backstage zapravo teško može ponijeti taj naziv s obzirom da je bio smješten u središte kruga sačinjenog od posjetitelja. Brižno skriven zastorima bio je vizualno dojmljiv. I dok je u pozadini uživo svirao band i svojim izuzetno glasnim i snažnim te odličnim ritmom kratio vrijeme do početka revije pripremali su se i motori.

Nekoliko snažnih motora proizvelo je zaglušujuće zvukove, a u kombinaciji sa zvukom propelera helikoptera i sirenama nastala je potpuna eklektičnost zvukova. Toliko glasno da su mnogi začepili uši. Nama nije smetalo! I tada je revija počela.

Jedna po jedna djevojke su izlazile iz središnje "kutije" odjevene u prekrasne kreacije. Zigmanov modni izričaj i ovaj puta je bio prisutan kroz zakovice, mnoštvo detalja, bogatstvo boje, volane, nabore, trakice.

Uspio je cijelu priču oko motora prenijeti i na kožne jakne koje su bile uske i kratke, no zbog toga kolekcija nikako nije bila crna i fetišistička kako bi se možda mislilo. Zigman je svoju ideju razradio do posljednjeg detalja i prikazao zavodnice, koketne djevojke koje u sebi imaju touch nečeg cirkuskog.

 

Kose obojane intenzivnim nijansama namigivale su, smiješkale se foto reporterima, vozile se na motoru i zavodile mladiće. Zigman je posebnu pažnju posvetio kratkim i dugim suknjama na kojima su volani neizbježni, dok na drugima materijal potpuno ukrućuje stvarajući zanimljive oblike.

Pri tome je gornji dio izrađen od mnoštva traka ili pak bogato dekorirani šljokicama i svjetlucavim ljuskicama, uglavnom vrlo uzak. Zigman koristi i jedan od svojih omiljenih detalja - efektni zatvarač koji našiva na neke odjevne predmete kako bi postigao vizualnu zanimljivost.

Styling je potpuno zaokružen, jer je Zigman jedan od naših rijetkih dizajnera koji u svakoj svojoj kolekciji nudi "total look" što znači kako se adekvatno pobrine baš za sve - od obuće preko nakita i torbi, sve do make up-a. Cjelina je potpuno zaokružena. Ono što smo napisali osvrćući se na njegovu proljetnu kolekciju i sada ćemo ponoviti. Juraj Zigman odavno je prerasto okvire hrvatske mode.

Fotogaleriju pogledajte ovdje.

Više na Moda.hr


Reci što misliš!