Lifestyle

Putovanja

Šoping u Beču

Šoping u Beču

Napomenimo da je uobičajeno radno vrijeme trgovina u najpoznatijim bečkim shopping ulicama 9h - 18:30h

U Beču je nekoliko ulica odličnih za shopping, od kojih izdvajamo tri.

Mariahilfer Strasse je najduža bečka shopping ulica, nudi zaista velik izbor, a tu su naravno prisutni Zara, Mango i H&M. Peek&Cloppenburg je ondje smjestio svoju robnu kuću, a tek nešto dalje nalazi se i Humanic, prenosi Putovnica.net.

U ulicama koje se odvajaju s Mariahilfer, također možete naći odličnih dućana.

Brojne su trgovine i u Kärntner Straße, koja se nalazi odmah uz Stephansdom, bečku katedralu. Ondje je užitak već i samo gledanje izloga, radi prekrasnog ugođaja bečke povijesne jezgre kojom ste okruženi. Ondje su svoje mjesto opet našli Zara, Mango i H&M te mnogi drugi.

Za one sklone visokoj modi, tu je Kohlmarkt, gdje su smještene flagship trgovine modnih velikana. Svoj kutak tamo imaju Cartier, Channel, Gucci, Vuitton, Bulgari i mnogi drugi.

Suveniri su lako dostupni i nešto skuplji nego u ostalim srednjoeuropskim gradovima. Grad je poznat po snježnim kuglama, kojih zaista ima raznih vrsta, a postoje i dućani s brojnim, gotovo unikatnim suvenirima.

Napomenimo da je uobičajeno radno vrijeme trgovina u najpoznatijim bečkim shopping ulicama 9h - 18:30h, a subotom i nešto kraće, obično 9h - 17h. Suvenirnice su pak otvorene češće, pa ondje uglavnom možete kupovati i nedjeljom i blagdanima.


Reci što misliš!