Lifestyle

Zanimljivosti

Ana Ivanović: Teško je odoljeti lijepoj šnicli s vremena na vrijeme!

Ana Ivanović: Teško je odoljeti lijepoj šnicli s vremena na vrijeme!

Jedna od najljepših tenisačica svijeta najviše je pažnje posvetila tjelovježbi, ali i pravilnoj prehrani koju povremeno i prekrši

Nakon što su joj vjerojatno dosadila učestala pitanja o tome kako održava odličnu liniju, srpska tenisačica Ana Ivanović na svojoj je stranici objavila recept za lijep izgled. Jedna od najljepših tenisačica svijeta najviše je pažnje posvetila tjelovježbi, ali i pravilnoj prehrani koju povremeno i prekrši.

1. Vježbanje

"Volim ovu igru za zagrijavanje koju nekad igram sa svojim trenerom - imamo švicarsku loptu i stojimo na suprotnim stranama terena. Morate uhvatiti loptu i baciti je na drugi kraj. Ako dvaput odskoči na protivničkoj strani - dobili ste bod. Također, uživam u još jednoj igri, hvatanju lopte s izmijenjenim pravilima australskog nogometa. Moj trener i ja jednostavno bacamo loptu jedno drugome. To je odlična vježba za jačanje ramena. Ne volim vježbati prije doručka, ali nikada to ne preskačem."

2. Teretana

"Provodim vrijeme u teretani na standardnim spravama za kardio i vježbe opterećenja, ali također radim i mnogo različitih stvari, poput već opisanih vježbi."

3. Vježbe na plaži

"Ponekad radi zabave sa svojim timom igram odbojku na plaži. Proteklih godina sam probala neke vrlo zabavne stvari kao što su surfanje, plivanje, vožnja bicikla na planini, čak i kick-boks. To bi bio moj najveći savjet - probajte nešto novo i neka bude zabavno. Ako uživate u tome, to vam je odmah veća motivacija da trenirate."

4. Pravilna prehrana

"Moja dijeta je konstantna i ne ovisi o turnirima. Cijele godine se hranim zdravo. Ne jedem masno, posebno izbjegavam prženu hranu i jedem mnogo voća i povrća. Više jedem špinat nego tjesteninu i piletinu nego govedinu, ali pošto sam iz Srbije, teško je odoljeti lijepoj šnicli s vremena na vrijeme. Naravno, riba je sjajna proteinska hrana s malo masnoće i dosta je jedem."

5. Vrijeme za odmor

"Važan dio mog režima treniranja je odmor. Ponekad, na primjer, mada baš i nije zabavno, prakticiram ledene kupke. Imam i mnogo masaža, a one opuštaju. Ipak, najbolja nagrada je lijepa večera na kraju drugog treninga, opuštanje sa svojim timom, prijateljima i obitelji u nekom restoranu."


Reci što misliš!