Lifestyle

Ženstveni elementi

Ženama najprivlačniji muškarci sa ženstvenijim crtama lica

Ženama najprivlačniji muškarci sa ženstvenijim crtama lica

Kao primjere muškaraca s ženstvenim crtama lica, istraživači su naveli Zaca Effrona, Davida Beckhama, Orlanda Blooma, Judea Lawa i Leonarda di Capria

Nježne crte lica pripadnicima "jačeg spola" osiguravaju više sreće u ljubavi nego što imaju oni grubljeg i "robusnijeg" izgleda, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Princeton. Ono je također potvrdilo da su i muškarcima najpoželjnije partnerice s naglašenim "ženstvenim" elementima, poput velikih očiju, naglašenih jagodica i punih usana, prenosi 24sata.hr

Ženama su pokazali više od 1000 slika muškaraca, kojima su računalnim tehnikama "prepravili" lice kako bi izgledali muževnije ili ženstvenije. Izmjene su ponajprije radili na obliku lica, boji puti, veličini i obliku nosa te punoći usana, a ženama su se većinom više svidjele "feminizirane" verzije muškaraca.

- Otkrili smo da je pojam privlačnog mnogo kompliciraniji nego što smo ranije mislili - izjavili su autori studije, psiholozi Christopher Said i Alexander Todorov za znanstveni časopis  Psychological Science. 

Kao primjere muškaraca s ženstvenim crtama lica, istraživači su naveli Zaca Effrona, Davida Beckhama, Orlanda Blooma, Judea Lawa i Leonarda di Capria.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.