Lifestyle

Trikovi

Pomladite se šminkom

Pomladite se šminkom

Savjetuju se sjajni i hidratantni, ali ne šljokičavi ili matirani ruževi koji će se zavući u bore

Nakon 35. rođendana svaka nam je pomoć dobrodošla. Za početak, izbjegavajte šljokice! Možda to dosad niste primijetili ili se pravite nevješti, ali reflektirajuće čestice u bilo kojem make-up proizvodu, pogotovo u sjenilima, imaju nezgodnu naviku da se talože u 'žljebovima' bora i 'veselo' ih naglašavaju. Ako nemate novca i potrebe za odlaskom na (skupe) zahvate pomlađivanja, samo malo pažnje prilikom odabira i nanošenja šminke može vas pomladiti pet do deset godina.

Prilikom odabira tekućeg pudera, birajte one hidratantnih tekstura ispod kojih se nazire koža, a ne one koji je potpuno prekrivaju i pretvaraju lice u neprirodnu masku.

Kako ten s godinama postaje žućkast ili siv, birajte tekuće pudere koji su za pola tona svjetliji od vaše kože i one koji su obogaćeni žutim pigmentima jer dobro reflektiraju svjetlost.

Upotrijebite vizažistički trik pa puder ravnomjerno nanesite specijaliziranim kistom koji će potaknuli cirkulaciju i opustili kožu.

Podočnjake lagano matirajte svijetlim puderom u kamenu, koji ih neće toliko opteretiti i 'zažbukati'. Pokušate li ih potpuno kamuflirati korektorom, postići ćete kontraefekt.

Umjesto uobičajenog rumenila u kamenu, dajte priliku kremastim i pjenastim jer se mnogo lakše razmazuju. Svježinu će naglasiti lagana i svjetlucava rumenila toplih tonova poput onih u nijansi koralja.

Savjetuju se sjajni i hidratantni, ali ne šljokičavi ili matirani ruževi koji će se zavući u bore.

Ako ne želite izgledati pet godina starije, izbjegavajte tamne nijanse ruževa, pogotovo one boje šljive i crnog vina, jer 'usisavaju' svjetlost poput crne rupe i vizualno smanjuju usne. Umjesto maskare za naglašavanje volumena, koje 'zatvaraju' pogled, birajte one s laganim formulama za izduživanje i uvijanje trepavica.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.