Lifestyle

Lijepa koža

Koje su pogreške u njezi kože?

Koje su pogreške u njezi kože?

Pravila njege kože su jednostavna

Bez obzira koliko kozmetičkih preparata koristile, mnoge žene čine iste pogreške kada je u pitanju njega lica. Odustanite od loših navika i dopustite da vaša koža zablista i dulje ostane mlada.

Izlazak u grad bez zaštite na licu

Sunce je jedno od najvećih neprijatelja mladolikog izgleda i lijepog tena, no mnoge žene čine pogrešku i smatraju da je krema za lice sa zaštitim faktorom potrebna samo na plaži. Bili vi u ležaljci na moru ili jurili gradom i obavljali poslovne obveze sunce vam jednako šteti. Prije svakog izlaska iz kuće obavezno namažite lice kremom s odgovarajućim zaštitnim faktorom, a srećom, mnoge kozmetičke kuće proizvode dnevne kreme za njegu lica s ugrađenim zaštitnim faktorom.

Neodgovarajuća njega lica

Pravila njege kože su jednostavna, no ako niste upućeni, bolje bi bilo da odabir proizvoda za njegu lica prepustite stručnjacima. Mnoge žene same sebi postavljaju dijagnozu i na svoju ruku kupuju proizvode koji nisu namijenjeni njihovom tipu kože. Najčešća zabluda je kupovanje kreme za suhu kožu dok je ona zapravo samo dehidrirana i treba joj vlaga, a ne masnoće. Upitajte kozmetičarku ili dermatologa koji je vaš tip kože te koristite kreme i čistače namijenjene samo tom tipu kože.

Odgađanje korištenja anti age krema

Nekoć su bore uglavnom imale gospođe nakon 45. godine života, no danas nije neobično vidjeti mlade djevojke u dvadesetima s boricama oko očiju i na čelu. Tempo života je puno brži nego što je bio prije 50 godina, sunce je nemilosrdno, a stres je svakodnevna pojava pa stoga i ne čudi da žene danas počinju ranije zamjećivati znakove starenja kože. Zato se ne treba ustručavati pred proizvodima s laganim anti age učinkom i prevenirati nastajanje bora.

Odlazak u krevet s šminkom

Ovo jednostavno pravilo uvijek vrijedi. Nikada, ali baš nikada ne odlazite u krevet sa šminkom na licu. Isto vrijedi za lice koje je nemarno očišćeno. Prljavština će začepiti pore što će uzrokovati pojavu mitesera i prištića, a ten će biti siv i umoran jer koža nije mogla disati. Koliko god umorne bile, tih par minuta koje ćete posvetiti čišćenju lica značit će mnogo za vašu ljepotu.

Dodirivanje lica i istiskanje prištića

Naučite već jednom - niste kozmetičarka i nemojte se ponašati kao da jeste. Samostalno istiskanje prištića i mitesera, samo će dovesti do ružnog crvenila i novih upalnih procesa, a nekad čak i do trajnih ožiljaka. Prištiće tretirajte proizvodima namijenjenim za to, a čišćenje prepustite profesionalcima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.