Lifestyle

Beauty savjeti

Riješite se neželjenog masnog sjaja na licu

Riješite se neželjenog masnog sjaja na licu

Koristite lagane pudere za matiranje koji neće začepiti pore i stvoriti nove probleme na koži

Ako vam se koža ljeti sjaji kao da ste se ponovno vratili u pubertetsko doba, nemojte brinuti jer niste jedini. Većina žena ima mješovit tip kože koji je sklon mašćenju na T-zoni, a vrućine i pojačano znojenje ljeti to samo potiču. Ipak, uz pravilnu njegu i malo upornosti svaki problem je rješiv pa tako i ovaj.

1. Zamijenite mlijeko za čišćenje gelom

Teška mlijeka za skidanje šminke zamijenite čistačima u gelu koji neće ostavljati mastan trag na vašem licu i koji će pomoći u regulaciji sebuma.

2. Koristite losione koji sprečavaju sjaj

Losione za sprečavanje sjaja koristite nakon (a ne umjesto) skidača za šminku i to samo na T-zoni kako vam ne bi isušili obraze.

3. U torbici uvijek imajte papiriće koji upijaju masnoću

Mnoge kozmetičke kuće danas proizvode papiriće za upijanje masnoće u praktičnim malim pakiranjima i zato nema isprike da se jedna kutijica takvih papirića uvijek ne nalazi u vašoj torbi.

4. Koristite mineralni puder u kamenu

Koristite lagane pudere za matiranje koji neće začepiti pore i stvoriti nove probleme na koži. Ako popravljate puder tijekom dana, obavezno prvo upijte masnoću s lica za papirićem za upijanje masnoće.

5. Ne dirajte lice

Ovo pravilo je vrlo jednostavno, ali često ga se ne pridržavamo. Trudite se nikada ne dirati lice, pogotovo ako vaše ruke nisu besprijekorno čiste. Isto vrijedi i za kosu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.