Lifestyle

Prebrodite krizu

Uspješno zakamuflirajte prištiće i izlječite akne

Uspješno zakamuflirajte prištiće i izlječite akne

Preko noći vam je izrastao prištić, pojavila se nova akna i odjednom imate veliki problem kojeg pod hitno treba sanirati? Nema panike, postoji nekoliko savjeta koji će vam pomoći da prebrodite krizu bez da se morate skrivati od svijeta dok se 'zlo' ne povuče samo od sebe, piše magazin.net.hr

Kroz nekoliko kratkih crtica naučite kako se pravilno brinuti o koži koju su 'napali' prištići, čime je hidratizirati i kako je 'zakamuflirati' uz pomoć šminke.

Očistite lice

Umijte lice koristeći nježni gel za čišćenje lica koji ne sadrži ni ulja niti dodane mirise, po mogućnosti onaj koji je pH uravnotežen. Ako imate masnu kožu, koristite gel za lice koji sadrži benzol peroksid i salicilnu kiselinu. Budite jako nježni; nadražena koža nabubri oko pora, što izaziva pucanje kože. Izbjegavajte korištenje tonera, osim ako vam je lice izrazito masno, jer bi on mogao isušiti kožu.

Hidratizacija je vrlo važna

Na cijelo lice, ne samo na aknama ugroženo područje, nanesite kremu namijenjenu saniranju akni koja sadrži benzol peroksid, glikolnu ili salicilnu kiselinu. Prije spavanja koristite sredstvo za isušivanje akni i prištića, a na suho područje kože natapkajte hidratantnu kremu koja ne sadrži ulja. Ujutro na cijelo lice nanesite kremu za sunčanje bez dodanih ulja.

Prekrijte nedostatke

Malom četkom za nanošenje šminke na problematična područja natapkajte korektor ili tekući puder ili obratite pozornost na to da puder nijansom odgovara boji vaše kože. Vršcima prstiju uklonite eventualne naslage korektora koje su se nakupile oko samog prištića i, ako je to potrebno, nanesite još jedan sloj korektora. Ako ste na lice stavili previše šminke, lagano je obrišite i ponovite proces.

Na kraju, preko nanesenog korektora kojim ste 'zakamuflirali' prištić, nanesite veoma malu količinu pudera u prahu kako bi šminka ostala fiksirana.

magazin.net.hr/ezadar


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.