Lifestyle

Uvijek prvo razmislite i provjerite što kupujete

Pametno shoppingiranje

Pametno shoppingiranje

Sigurno ste mnogo puta kupili nešto što vam zapravo ne treba, a u vašem ormaru sigurno postoji i pokoji komad odjeće koji nikada niste odjenuli. Zašto ste to uopće kupili?

Gotovo da i ne postoji žena na ovome svijetu (čast iznimkama) koja ne voli shopping i koja njime ne liječi većinu svojih problema, pa makar to bilo i samo privremeno. Kojeg god da ste raspoloženja, jedan kvalitetan shopping zasigurno će vam izmamiti osmijeh na lice. Nova majica, haljinica, pa čak i najobičnije i najjeftinije novo sjajilo, popravit će vaše raspoloženje, a mnogo puta i samopouzdanje, piše portal female.hr

No jeste li ikada izmaknuli kontroli, ispeglali sve kartice, potrošili zadnju kunu? - Zasigurno da jeste, i niste jedini. Zasigurno se izbezumite kada vidite pune police, sve vam to odjednom treba, no barem jednom, samo jednom, pokušajte se kontrolirati, možda vam pređe u naviku.

Sigurno ste mnogo puta kupili nešto što vam zapravo ne treba, a u vašem ormaru sigurno postoji i pokoji komad odjeće koji nikada niste odjenuli. Zašto ste to uopće kupili? - "ah jednom će zatrebati". Ne, tako se ne kupuje. Kada sljedeći puta padnete u stanje ludila i pomahnitalo želite kupiti sve što vam se svidi, rasprodaje vas omađijaju i ne možete si pomoći, samo zastanite na tren, razmislite sviđa li vam se to zaista, hoćete li to zapravo ikada odjenuti (ikada se ne računa jednom). Razmislite odgovara li taj komad odjeće ostaloj odjeći koja se nalazi u vašem ormaru i uz što ćete to sve moći iskombinirati. Ako na taj način budete kupovali, iznenadit ćete se od koliko ćete stvari zapravo odustati. Pokušajte.

U slučaju da vam ne uspije, onda barem cijenite svoj novac i pronađite način ili priliku da to odjenete. Sve što kupite morate voljeti. Ako se u haljinu niste zaljubili na prvi pogled, onda se niste ni zaljubili. Ne dopustite da se vaša nova haljina osjeća kao zadnja rupa na svirali, kao samo još jedna u nizu haljina. Ona voli biti nošena, želi da ju svima pokažete - omogućite joj to.

Kada vam oko zapne za neki odjevni predmet, prije nego što uopće ustanovite sviđa li vam se uopće toliko jako da ga želite kupiti - detaljno ga pregledajte. Prođite svaki šav, svaki končić, ogrebotinu, rupicu. U shopping raspoloženju, mnogo toga može vam promaknuti. Većinu nedostataka na odjeći ili obući (ako nedostatak postoji), nećete odmah primjetiti nego tek kada stignete kući. Bit ćete malo razočarani, a vrlo brzo ćete se možda i pomiriti s time da je končić na vašoj novoj vestici malo izvučen i da joj nedostaje gumb, da postoji neka mrljica na novim hlačama ili da su nove cipele malo ogrebane.

Za određenu cijenu želite čitavi proizvod zato uvijek provjerite što zapravo kupujete i kakvo je stanje artikla koji ste zapikirali. Za oštećeni proizvod uvijek pitajte za popust, jer je to zapravo roba s greškom, pa sukladno tome odlučite hoćete li kupiti ili ne. Ako ste već ludi za shoppingom, onda barem budite pametno ludi.

Female.info/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.