Jako ukusna tjestenina s votkom i dimljenim lososom
Nova zbirka recepata neupitnog kuma talijanske kuhinje Antonija Carluccija, u izdanju Profil Knjige, podjednako je zanimljiva i početnicima i naprednim obožavateljima jedne od najpopularnijih namirnica na svijetu, tjestenine.
Čak sedam
desetljeća Carluccio voli, mijesi, kuha i jede tjesteninu pa u novoj
knjizi prenosi recepte, savjete i tajne koje je strastveno skupljao 50
godina, sve kako bi čitateljima pomogao da na mnoge različite načine
stvore najpopularnije i najukusnije jelo na svijetu.
Potrebni sastojci:
350 g sušene tjestenine sedani
sol i papar, prema potrebi
za umak
40 ml maslinova ulja
luk, oguljen i narezan na tanke ploške
750 g konzerviranih zgnječenih rajčica u umaku
10 listova bosiljka
10 ml votke
50 ml slatkog vrhnja
125 g dimljenog lososa, narezanog na trake
Umjesto tjestenine sedani možete upotrijebiti rigatone ili veće pužiće.
Priprema
U velikoj tavi ugrijte ulje i pržite luk dok ne omekša, oko pet
minuta. Dodajte rajčice, bosiljak i votku pa kuhajte 15 - 20 minuta.
U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu u mnogo uzavrele posoljene vode 10 - 12 minuta ili dok ne bude al dente. Ocijedite je.
U umak ulijte slatko vrhnje i dobro promiješajte s tjesteninom.
Podijelite na ugrijane tanjure i poslužite s trakama lososa na vrhu. Sir
nije potreban.
Vezane vijesti
-
Prekuhana i ljepljiva tjestenina ponekad je mala noćna mora i niti najukusniji umak ne može spasiti jelo. Stoga je zgodno znati nekoliko trikova kojima se može izbjeći loše pripremljena tjestenina
-
-
-
Izdvojeno
-
Oni koji uspješno prođu natjecanje moći će se prijaviti na ograničene javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih investicijama te ostvariti pravo na najviše 25.000 eura po projektu
-
Denver Nuggets su sinoć kod kuće sa 120:98 nadigrali Los Angeles Clipperse Ivice Zubca i to im je prva pobjeda u tri ogleda protiv te momčadi.
-
Pročitajte dnevni horoskop i doznajte što vam za današnji dan predkazuju zvijezde
-
Učenici OŠ Voštarnica su se, kao i svake godine, posebno potrudili i izradili ukrase za božićnu jelku koju su na dan sv. Lucije došli okititi sa svojim nastavnicama.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.