Slatki trikovi
Kako svaka torta može izgledati savršeno
Prije svega pečenje torti i kolača treba biti zabavno
Koliko vam se samo puta dogodilo da ste ispekli fantastičnu tortu i na kraju sve zeznuli s glazurom?
Ma, niste jedini, i najboljima se to
događa, a srećom pa su podijelili svoje tajne jer od njih se može puno
naučiti. Dawn Perry ima velikog iskustva i iz svih savjeta koje je
naučila tijekom godina za Yahoo Food je sakupila nekoliko najvažnijih kako bi svaki kolač ili torta bili najbolji što mogu biti.
Prije svega pečenje torti i kolača treba biti zabavno, nešto što će vas opustiti, ali i veseliti jer ćete slasticu podijeliti s dragim ljudima. U duhu toga, prepustite se uživanju i iskoristite ove savjete.
Sakrijte male nesavršenosti
Primjer s neuspjelom glazurom idealan je da shvatite kako ne mora sve
biti kao iz izloga, baš kao i u životu. U slučaju da glazura nije ispala
onako kako ste zamislili, postanite kreativni i malo je zakamuflirajte -
koristite voće, ukrase, šlag i složite neki simpatičnu priču. Nitko neće znati da to nije originalna ideja.
Koristite svježe namirnice
Kada god je to moguće, sastojci trebaju biti svježi i originalni.
Ekstrakt vanilije, primjerice, uvijek možete imati u ormariću za hitan
slučaj, ali ako možete, radije koristite mahunu vanilije. Sigurno ćete osjetiti razliku.
Bolje je kada je sočno
Svaki biskvit uvijek je bolji ako je sočniji. A to ćete postići vrlo
lako. Ovisno o vrsti kolača, možete pripremiti sirup pa mu dodati
alkohola ili limunova soka. U nekim receptima to će biti mlijeko s
rumom. Važno je samo da biskvit ili kolač probodete vilicom na više
mjesta kako bi upili što više tekućine.
Nedovršeno je samo ako vi to tako vidite
Najvažnije od svega je da torta ili kolač bude ukusan. Čini li vam se da nije potrebna druga krema
ili glazura na kraju, nemojte je staviti. I opet je kreativnost ključ
svega. Osim toga, možete na kraju dodati šlag ili neke druge preljeve.
To zaista ne mora biti čokolada.
Zamijenite čokoladu
Ako ne volite preslatke torte i kolače, uvijek ih možete ukrasiti voćem
ili domaćim džemom. Malim eksperimentima doći ćete do svog idealnog
recepta, baš onako kako ste i zamišljali.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja govori nam da su muzeji oduvijek bili mjesta edukacije i istraživanja te posebno naglašava da su danas važniji no ikad multidisciplinaran pristup istraživanjima te suradnja znanstvenika s područja društvenih, prirodnih i humanističkih znanosti.
-
U ponedjeljak, 13. svibnja započinje štrajk u Dječjem vrtiću Ivana Brlić Mažuranić u Biogradu na Moru.
-
Veliki doprinos maslinara iz Zadarske županije uspjehu Hrvatske na najvećem svjetskom natjecanju u New Yorku. Treći smo na svijetu, a kad bi se spojili kriteriji uspješnosti i broj osvojenih zlata mi bi smo još bolje prošli, kaže Ante Vulin, nagrađivani maslinar iz Pakoštana
-
Odjel za germanistiku Sveučilišta u Zadru organizira Dane germanistike od 13. do 17. svibnja 2024. godine.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.