Lifestyle

Slažite ribu u slojevima

Na koje sve načine možete jesti ribu

Na koje sve načine možete jesti ribu

Da ribu treba jesti minimalno jednom tjedno, zaista znaju svi, ali mnogi ne znaju da ne mora uvijek nužno biti svježe pripremljena kako bi bila ukusna i zdrava

Najbolji način za pripremu ribe jest kuhanje ili pečenje u pećnici, a ljeti je zasigurno najbolja na žaru. No, i tijekom tjedna kad imamo malo vremena za kuhanje, ribu možemo priprmati na zanimljive i vrlo jendostavne načine.

Koristite zdrave masti

U želji da jedemo što zdravije često zaboravljamo da postoje zdrave masti koje su našem tijelu itekako potrebne. Kada pečete ribu, premažite je maslinovim ili kokosovim ulje te dodajte zdrave sastojke poput sušenih rajčica. To će obogatiti okus jela, ali i dati vrijedne nutritivne sastojke.

Začini

Svako jelo bolje je ako ga začinite, pa tako i riba. Ne znate li što odabrati osim klasične soli i papra, dodajte malo usitnjenog češnjaka za početak. Inače kažu da češnjak pametnije drobiti nekog sjeckati jer tako gubi manje svojstava. Možete se poigrati i sa svježe iscijeđenim sokom od limete, koricom limuna, te korijanderom i crnim paprom. Iduća kombinacija uključuje svježe ribani đumbir, češnjak, kurkumu i crvenu papriku ili svježe iscijeđen sok od limuna i koricu, mljeveni češnjak, peršin i crni papar. Posljednja ideja je da pomiješate svježi kopar, češnjak, crni papar i crvena paprika. Neka od ovih kombinacija trebala bi zadovoljiti vaše nepce.

Slažite ribu u slojevima

Nakon što ste je ispekli ili skuhali, ribu treba kombinirati s drugim namirnicama. Poslužite je sa špinatom, domaćim humusom, rajčicama, lećom, krumpirom, gljivama ili drugim omiljenim sastojcima, ali u slojevima, kako biste pojeli ravnomjernu količinu.

I hladna riba je dobra

Baš kao što je koktel od račića najukusniji hladan, i druge vrste ribe mogu se jesti hladne. Ako vam je ostalo ribe ili pripremate za kasnije, iskoristite je kao namirnicu za salatu s povrćem i tjesteninom, rižom ili, primjerice, kvinojom. Možete je jednostavno poslužiti sa zelenom salatom i imate zdravo i ukusno jelo.

Riba na više načina

Jedna od čestih zabluda je da riba mora biti glavno jelo. Ne, ona se savršeno nadopunjava s drugim namirnicama ili je možete pripremiti kao predjelo. Uz malo mašte napunite tortilje, napravite kanape ili ribu i guacamole.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.