Slažite ribu u slojevima
Na koje sve načine možete jesti ribu
Da ribu treba jesti minimalno jednom tjedno, zaista znaju svi, ali mnogi ne znaju da ne mora uvijek nužno biti svježe pripremljena kako bi bila ukusna i zdrava
Najbolji način za pripremu ribe jest kuhanje ili pečenje u pećnici, a ljeti je zasigurno najbolja na žaru. No, i tijekom tjedna kad imamo malo vremena za kuhanje, ribu možemo priprmati na zanimljive i vrlo jendostavne načine.
Koristite zdrave masti
U želji da jedemo što zdravije često zaboravljamo da postoje zdrave masti koje su našem tijelu itekako potrebne. Kada pečete ribu, premažite je maslinovim ili kokosovim ulje te dodajte zdrave sastojke poput sušenih rajčica. To će obogatiti okus jela, ali i dati vrijedne nutritivne sastojke.
Začini
Svako jelo bolje je ako ga začinite, pa tako i riba. Ne znate li što
odabrati osim klasične soli i papra, dodajte malo usitnjenog češnjaka za
početak. Inače kažu da češnjak pametnije drobiti nekog sjeckati jer
tako gubi manje svojstava. Možete se poigrati i sa svježe iscijeđenim
sokom od limete, koricom limuna, te korijanderom i crnim paprom. Iduća
kombinacija uključuje svježe ribani đumbir, češnjak, kurkumu i crvenu
papriku ili svježe iscijeđen sok od limuna i koricu, mljeveni češnjak,
peršin i crni papar. Posljednja ideja je da pomiješate svježi kopar,
češnjak, crni papar i crvena paprika. Neka od ovih kombinacija trebala
bi zadovoljiti vaše nepce.
Slažite ribu u slojevima
Nakon što ste je ispekli ili skuhali, ribu treba kombinirati s drugim
namirnicama. Poslužite je sa špinatom, domaćim humusom, rajčicama,
lećom, krumpirom, gljivama ili drugim omiljenim sastojcima, ali u
slojevima, kako biste pojeli ravnomjernu količinu.
I hladna riba je dobra
Baš kao što je koktel od račića najukusniji hladan, i druge vrste ribe
mogu se jesti hladne. Ako vam je ostalo ribe ili pripremate za kasnije,
iskoristite je kao namirnicu za salatu s povrćem i tjesteninom, rižom
ili, primjerice, kvinojom. Možete je jednostavno poslužiti sa zelenom
salatom i imate zdravo i ukusno jelo.
Riba na više načina
Jedna od čestih zabluda je da riba mora biti glavno jelo. Ne, ona se
savršeno nadopunjava s drugim namirnicama ili je možete pripremiti kao
predjelo. Uz malo mašte napunite tortilje, napravite kanape ili ribu i
guacamole.
Vezane vijesti
Izdvojeno
-
Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano i danju mnogima ugodno toplo. Povremeni oblaci bit će oni visoki koprenasti
-
Nogometaši Dinama ostvarili su drugu uzastopnu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka svladavši Slovan u Bratislavi s uvjerljivih 4-1 (2-1).
-
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić (28) primljena je Međunarodnu Kuću slave maratonskog plivanja i prva je žena iz Hrvatske koja dobila to priznanje.
-
Pripremite se za otvaranje jesenje koncertne sezone uz jedinstveni glazbeni spektakl jer Dražen Zečić, jedna od najvećih glazbenih zvijezda regije, po prvi put dolazi u zadarski Arsenal!
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.