Lifestyle

Modni kantun

Evo kako ćete znati stoji li vam bolje kratka ili duga kosa

Evo kako ćete znati stoji li vam bolje kratka ili duga kosa

S dolaskom toplijih dana žene se puno lakše odlučuju za kraće frizure jer ih je lakše održavati, a i ljetne vrućine su tada nekako podnošljivije. No prije nego što se odlučite za dramatičnu promjenu frizure i krenete frizeru s fotografijom Robin Wright u ruci dobro razmislite kako će vam pristajati.

 

Činjenica je da kratke frizure ne pristaju svima, a da biste otkrili ubrajate li se i vi u kategoriju sretnica koje jednako sjajno izgledaju s dugom kosom i pixie frizurom, poslužit će vam sljedeća formula.

Kako znati pristaje li vam kraća frizura? Profesionalci brenda proizvoda za njegu obojene kose Color Wow otkrili su da imaju jednostavan odgovor na ovo pitanje.

Ako tražite idealnu dužinu kose za svoj oblik lica, sve što vam treba su olovka i ravnalo te pravilo od 5,5 centimetara.

Međunarodni direktor za obučavanje stilista brenda Color Wow, ujedno viši stilist u britanskim salonima John Frieda, Giles Robinson, kaže: 'Sve je u kutovima. Pravilo je stvorio John Frieda i to je zapravo pravilo kojim ne možete pogriješiti, a njega se pridržavaju frizeri kako bi odredili koja dužina frizure najviše laska obliku vašeg lica.'

Slavni frizer John Frieda proučavao je lica i primijetio da zapravo kut kosti vilice određuje pristaje li nekom bolje kratka ili duga kosa. Pritom je došao do lako razumljive formule koja ukazuje na to kakva vam frizura najbolje pristaje.

Da biste otkrili koja je vaša idealna dužina kose, uzmite ravnalo i olovku u ruke. Postavite olovku horizontalno ispod brade, a ravnalo okomito ispod uha. Mjesto na kojem se sijeku olovka i ravnalo ukazuje na to kakva vam dužina kose pristaje. Ako je udaljenost od dna vašeg uha do brade manja od 5,5 cm, onda je, baš poput lica Halle Berry i Audrey Hepburn, i vaše kao stvoreno za kratku kosu. Ako se radi o više od 5,5 cm, onda vam definitivno pristaje duža kosa.

Stilist Giles otkrio je da ta formula ukazuje na to kako bi holivudskim ljepoticama Katie Holmes i Emmi Stone sjajno stajala kraća frizura, ali i da Jessici Albi puno bolje stoji duža kosa od trenutačne bob frizure jer ima dužu liniju vilice.

Isto, kaže Giles, vrijedi i za Kim Kardashian, koja je nedavno odrezala kosu i pokazala duži bob, jer njezinom srcolikom licu definitivno puno bolje pristaje duga kosa.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.