Lifestyle

Ne treba pretjerivati

Kosu je najbolje prati dva puta tjedno

Kosu je najbolje prati dva puta tjedno
Thinkstockphotos.com

Ako imate kosu koja se brzo masti i muku mučite sa svakodnevnim pranjem, razveselit će vas riječi stručnjaka prema kojima kosu ne treba prati češće od dva puta tjedno ako želite postići sjajnu i postojanu frizuru

Većina žena svakodnevno pere kosu ne bi li ona uvijek izgledala reprezentativno, no mnoge od njih preziru taj proces šamponiranja – ispiranja – sušenja na koji izgube vrijeme koje mogu i korisnije potrošiti. Da ne pričamo tek o zamornom ustajanju u cik zore kako bi imale svježe opranu kosu na poslu.

Ako ste brineta i k tome volite dulje spavati, veselit će vas nova saznanja o režimu pranja kose. Stručnjaci tvrde kako je kosu idealno prati dva puta tjedno kako bi se ona manje mastila te kako bi izgledala zdravije i sjajnije.

Razlog zbog kojeg smeđokose često imaju problema s dehidriranom, beživotnom kosom je taj što prečesto peru kosu šamponom ili je ona isušena od sunca.

Stručnjaci za kosu tvrde kako je stoga važno umjereno pranje kose kako bi se ona manje mastila, a hidratiziranu i zdravu kosu moguće je postići kvalitetnim regeneratorom koji će je nahraniti i poslužiti kao zaštita.

Unatoč tome jeste li brineta, crnka ili plavuša, frizer vojvotkinje Kate Middleton Rossano Ferretti savjetuje kako je važno kosu prati dva puta tjedno. Smatra kako se svakodnevnim pranjem kose dobiva potpuno suprotan učinak jer šampon učestalom upotrebom zamašćuje vlasište.


Reci što misliš!