Lifestyle

Obilježavanje u 200 zemalja svijeta

I indijski premijer na obilježavanju prvog međunarodnog dana joge

I indijski premijer na obilježavanju prvog međunarodnog dana joge

Više od 30 tisuća ljudi, među kojima i indijski premijer Narendra Modi, sudjelovalo je u nedjelju u glavnom gradu Indije na velikom joga događaju, kojim je obilježen prvi međunarodni dan joge.

 

Na ulici, zatvorenoj za promet i prekrivenoj zelenim tepisima i šarenim joga prostirkama, školarci, studenti joga škola, činovnici i brojni drugi građani demonstrirali su položaje i tehnike disanja, a nakon toga, s prvim zrakama sunca, uslijedila je meditacija i molitva za mir.

"Za mnoge, joga je samo vježba, no mislim da je to pogrešno. Joga je um, tijelo i duša", rekao je Modi u kratkom obraćanju.

Radimo, kako je istaknuo, na svijetu bez napetosti.

Indija je prošle godine predložila Ujedinjenim narodima da 21. lipnja proglasi međunarodnim danom joge, a tu je inicijativu UN prihvatio rezolucijom usvojenom krajem prošle godine.

Uz Indiju, raznim će događanjima svjetski dan joge biti obilježen u oko 200 zemalja svijeta.

Međunarodni dan joge obilježava se i u Hrvatskoj, pa tako Veleposlanstvo Indije i Hrvatski savez za jogu, uz ostale joga organizacije u Hrvatskoj u nedjelju u Zagrebu organiziraju zajedničko vježbanje, a brojne besplatne radionice, prezentacije i zajedničke vježbe održat će se u više hrvatskih gradova.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.