Lifestyle

Za drugačiji doručak na kruh namažite namaz od patlidžana

Za drugačiji doručak na kruh namažite namaz od patlidžana

Sastojci:

  • 1 srednje veliki patlidžan
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 200 g pelata rajčice
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica šećera
  • ½ žličice ljute paprike
  • ½ iscijeđenog limuna
  • Sol
  • Papar

Priprema:

Patlidžan ogulite tako da nekoliko okomitih traka kože ogulite, a nekoliko ostavite. Narežite patlidžan na kolutove debljine 1 cm, stavite na papirnate kuhinjske ručnike i posolite. Nakon pola sata isperite ih pod vodom i osušite kako bi isprali gorčinu. Na 3 žlice zagrijanog maslinova ulja prepržite patlidžan tako da dobije zlatno smeđu boju s obije strane. Kad su pečeni patildžane stavite na papirnate ručnike da upiju višak ulja. 

U tavicu dodajte još 2 žlice ulja i pelate rajčice te kratko pirjajte. Dodajte šećer, sol, češnjak i mljevenu papriku a zatim dodajte patlidžane. Promiješajte i ostavite na laganoj vatri dok tekućina ne ispari. Maknite s vatre i dodajte limunov sok i soli i papra prema želji. Smjesu krupno izmiksajte štapnim mikserom. 

Namaz možete poslužiti topao ili ga možete čuvati u hladnjaku nekoliko dana. Odličan je namaz u sendvičima ili uz prepečeni kruh, tortilje ili tacose.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.