Lifestyle

Fit tajne

Stručnjaci kažu da su ovo 4 najbolja doručka za mršavljenje

Stručnjaci kažu da su ovo 4 najbolja doručka za mršavljenje

Ako želite izgubiti težinu i držati se kilaže ne preskačite obroke, a posebno nemojte preskočiti doručak!

To je najbolje vrijeme da vaš organizam dobije dovoljno ugljikohidrata i proteina koji će vam dati energije za dobar dio dana u kojem ćete stići preraditi hranu i usput, s dobrim odabirom namirnica, sagorjeti nešto kalorija.

Nutricionisti Stephanie Clarke i Willow Jarosh iz C & J Nutritiona zajedno su došli do savršenog rješenja kako napraviti zadovoljavajući doručak koji će vam u tome najbolje pomoći.

U svakom slučaju, kvalitetan doručak trebao bi sadržavati:

Kalorije: 300 do 400
Masti: 10 do 15 grama
Ugljikohidrati: 30 do 55 grama
Vlakna: najmanje 6 grama
Šećeri: ne više od 36 grama
Protein: 13 do 20 grama


A izbor namirnica? Pred vam su 4 ideje za savršen doručak:

Zobena kaša

1/4 šalice zobi (namočene da odstoje preko noći)
3 žlice bademovog brašna (mljeveni bademi ili sjeckani sirovi bademi)
1 žlica javorovog sirupa
1/4 banane

Kalorije: 366
Masti: 14 grama
Ugljikohidrati: 51 grama
Vlakna: 7 grama
Šećeri: 18 grama
Proteini: 11 grama

Jaja i tost

2 jaja
2 šalice blitve ili špinata
1 žlica nasjeckanog luka
1/2 žlice maslinovog ulja
1 kriška cjelovitog pšeničnog tosta
1/2 šalice borovnica ili malina

Kalorije: 362
Masti: 19 grama
Ugljikohidrati: 33 grama
Vlakna: 6 grama
Šećeri: 10 grama
Proteini: 20 grama

Banana tost

1 kriška kruha od cjelovitog zrna
2 žlice maslaca od kikirikija
1 banana
Pospite cimetom

Kalorije: 395
Masti: 16 grama
Ugljikohidrati: 52 grama
Vlakna: 9 grama
Proteini: 13 grama

Proteinski smoothie

1 žličica proteina u prahu (odabrati onaj koji ima 20 do 30 grama proteina)
2 šalice špinata
1/2 banane
1/2 šalice manga
1 žlica lanenih sjemenki
2 šalice nezaslađenog bademovog mlijeka s aromom vanilije
3 kockice leda

Kalorije: 330
Masti: 10 grama
Ugljikohidrati: 35 grama
Vlakna: 7 grama
Proteini: 37 grama


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.